Tuesday 21 August 2012

WHAT YOU GIVE YOU'LL GET BACK AZMIN !!! TUNGGU PEMBALASAN CASH DARI ALLAH !!!


Sayunya hati seorang ibu bila Harapan Tinggal Harapan...


Che Tom Yahaya, ibu kepada Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Azmin Ali sekali lagi sebak dan terkilan apabila anaknya itu tidak pulang menjenguknya pada Aidilfitri ini.

Malah, katanya, Azmin langsung tidak pernah balik ke rumah untuk bertanya khabar apatah lagi untuk berbuka puasa bersama keluarga sepanjang Ramadan lalu.

"Saya sangat kecewa dengan sikapnya," kata Che Tom ketika ditemui Utusan Malaysia di Ayer Keroh, di sini hari ini.

Ini merupakan kali kedua, Che Tom, 79, bertemu media bagi melahirkan perasaan kecewanya dengan sikap Azmin.

Kali pertama, beliau berbuat demikian ialah pada Mei lalu, apabila Che Tom dengan nada sebak menceritakan bagaimana Azmin tidak pulang menziarahinya sejak Ogos tahun lalu.

- Utusan -

Pada Mei lalu, Mak Tom adalah ibu kepada enam orang anak iaitu Norlia Ali (Kak Long), Intan Dawini Ali (Kak Lang), Azmin Ali, Azman Ali, Azwan Ali dan Ummi Hafilda Ali meluahkan dengan nada sebak anaknya Azmin yang tidak pernah menziarahinya meskipun beliau terlantar di hospital.

“Macam mana dia buat parti Keadilan.. di mana terletaknya keadilan itu.. dengan orang lain, dia boleh ambil berat… dengan ibu dia sendiri yang kandungkan dia.. dia buat macam ni.. Itulah yang hancur hati saya sekarang ni,” katanya sambil menangis kerana tidak tahan menanggung sebak.

“Leave my mum alone, Azmin tells Umno“, begitulah tajuk Malaysiakini dalam melaporkan jawapan Azmin yang cuba mempolitikkan isu ibunya untuk menutup isu beliau tidak balik menjenguk ibunya.

“Saya tak buang dia. Anak-anak mana pun saya tak buang. Sayang tu sama tapi kalau dia nak balik, kalau dia ikut dua syarat saya bagi dengan dia.

“Pertama, baliklah ke pangkal jalan, sedarkanlah diri, bertaubat pada Allah dan berhentilah pada kumpulan tu. Kawan-kawan dia pun banyak dah berhenti kan, dah sedar diri. Kalau boleh dia pun macam tu. Barulah dia balik.

“Kalau tidak, saya mati pun janganlah tengok, tak ada makna dah. Saya hidup lagi pun dia tak mahu tengok. Jadi, dah mati baru nak tengok, tak payahlah,” luah Mak Tom.

- AIDC -

Inilah kisah riwayat si Tanggang moden yang hidup bermewah-mewahan di Malaysia sedangkan ibunya dipinggirkan demi seorang jantan peliwat dan pelanggan pelacur yang tidak bermoral.

Aku cukup pantang betul jenis manusia yang mengabaikan ibunya sendiri.

Patutnya Mak Tom ni tekap-tekap je muka si Azmin ni dengan bantal lepas melahirkan si Azmin ni.

Kecik-kecik tak nak mampos, bila dah besar menyusahkan mak sendiri !

Semoga kita semua tidak tergolong dalam kategori anak derhaka dan tiada anak-anak kita yang jadi anak derhaka !

Ko tunggu je lah Azmin oiii... La ni Allah bayar cash jer !!!

What you give you'll get back...!!!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??