Friday 23 December 2011

SAHIH !!! MATLAMAT MENGHALALKAN CARA !!! UPSI TAK ADA HAK ???PKR serang UPSI , tindakan Adam Adli turunkan bendera Najib tak salah !


Kalau I4TT katakan bodoh, mereka ni lawyer. Tapi bila nak dikatakan pandai lebih baik dikatakan cerdik buah pelior !!!


Jom kita selami kata-kata bijak pandai lawyer yang agak sengal ni...

KEADILAN menyelar tindakan dan tekanan yang dilakukan pentadbiran Universiti Perguruan Sultan Idris (UPSI) terhadap mahasiswanya, Adam Adli yang mencetuskan kontroversi kerana menurunkan bendera Datuk Seri Najib Razak baru-baru ini.
Ia berikutan surat dikeluarkan pihak universiti itu yang mendakwa Adam di bawah dua pertuduhan iaitu merosakkan nama universiti dan memberi ancaman kepada ketenteraman awam.
“Kedua-dua pertuduhan adalah tidak berasas, tidak berperlembagaan, tidak sah dan jelas tidak masuk akal. Dalam tindakan Adam menurunkan bendera Perdana Menteri, beliau hanya menjalankan haknya dalam kebebasan bersuara dijamin di bawah Perkara 10 Perlembagaan Persekutuan,” kata Naib Presiden KEADILAN, N Surendran.
Menurutnya, Adam tidak melakukan kesalahan undang-undang malah harus dipuji kerana mempunyai pendirian yang berani untuk memperjuangkan autonomi di institusi pengajian tinggi.
“UPSI tidak mempunyai hak untuk menghalang Adam daripada menjalankan hak-hak sivil beliau sebagai warganegara,”
“Tindakan Adam merupakan bantahan yang sah dan demokratik terhadap kegagalan Najib bagi memastikan pelajar mendapat kebebasan akademik dengan memansuhkan AUKU,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.
“Justeru, kami menyeru kepada UPSI dengan serta-merta menggugurkan semua tindakan disiplin yang dikenakan terhadap Adam serta menuntut Najib melakukan pembaharuan besar agar mahasiswa dapat mepertahankan kebebasan akademik di dalam negara,” katanya.
Adam menerima surat panggilan ke jawatan kuasa disiplin dari UPSI hari ini, gara-gara menurunkan bendera Najib di Ibu Pejabat Umno pada 17 Disember lalu.Beliau dipanggil untuk hadir ke pendengaran jawatankuasa universiti tersebut 19 Januari depan.

Pada hemat I4TT, Jawatan Kuasa Disiplin UPSI lebih pandai undang-undang dari lawyer cabuk pakatan haram.

Patutlah pakatan haram ni beria-ia menyokong aktiviti songsang dan tidak bermoral seperti LIWAT, zina dengan bini kawan-kawan, zina bini orang, khalwat... Pada mereka itu tak salah... Maklumlah... Hak-hak sivil warganegara... Tuihhh.. Siall...


Sekarang ni, rakyat melihat... Pakatan akan cuba dengan apa cara dan helah sekalipun bagi menghalalkan tindakan mereka. Matlamat mengahalalkan cara ni kan style diorang... 


Cuba lawyer otak suku tiang ni bagitau pulak, kalau menceroboh tu tak salah ke ??? Merosakkan harta benda di premis orang lain tambahan premis berdaftar tu apa cerita pula... Kesalahan jenayah tu...


Dengan demonstrasi tanpa permit.. Eh kejap... LMP, SSM dan lain-lain tu bukan ke pertubuhan HARAM.. mana ada berdaftar.. cuba check ROS tengok.. hahaha...


I4TT rasa pekerja-pekerja Pakatan Haram ni CONFIRM penjenayah... Maklumlah, semua kesalahan jenayah pada mereka tak salah...


Yang buat I4TT rasa pelik sangat-sangat... Siapa PKR yang nak campur urusan pentadbiran dan pengendalian disiplin student UPSI ??? Siapa PKR yang nak kata UPSI tak ada hak ??? Tolong ye.. Tolong sangat-sangat... cermin diri tu sikit.. ke nak aku sponsorkan cermin ??? Hahahaha...


Buat malu peguam je la... 
Pssstttt... pasai pa UPSI tak dak hak.. mangkok tingkat tu student UPSI... PKR siapa nak campur??? pekerja hang ka??? UPSI ada 100% hak untuk kendalikan kes tu... lawyer bodoh mana la ni... Adam Adli... pasai pa hang kecut noh... waktu hang buat hang berani bijik kondi... La ni, pasai pa teloq hang tersumbat menyorok kedalam macam pondan weh... wakakaka.... Sendiri buat sendiri tanggung la... Anak cina makan pengat.. lu sendiri mau ingat... hahaha...No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??