Tuesday, 10 July 2012

BUNUH DIRI - SERANG JPM ALA NINJA TURTLE JALAN PINTAS LEPAS DIRI DARI BEBANAN HUTANG !!!


Kecoh Malaysia dibuatnya...


Seorang lelaki boroi yang menayangkan aurat bersama pasangan kekasihnya yang pergi serang Jabatan Perdana Menteri ala Ninja !




Demi menjaga keselamatan kakitangan yang sedang bertugas, PDRM telah mengambil alih kawasan yang ditawan pengganas ini.


Beberapa das tembakan dilepaskan dan mengenai kedua-dua pengganas ini.




Pada lewat petang pula, NTV7 membuat pengumuman bahawa pengganas lelaki ini telah mati ketika di Hospital.


Baik, kita tengok video ni dulu. 


I4TT harap korang semua teliti video ni walaupun kualiti video ni hampeh dan hancus !


video


Sebelum aku persoalkan tentang siapa mamat ni dan karektor dia, aku nak ulas sikit video ni sebelum aku bagitau isi email yang aku terima memberitahu tentang mamat ni yang telahpun mati akibat pendarahan selepas ditembak.


Apakah korang betul-betul teliti video ni ???


Aku dapat video ni dari milosuam. Lantaklah kalaupun puak pembangkang yang keluarkan. Tapi... pelik kan...


Jika korang betul-betul teliti video ni, jurugambar ni ada bercakap kat telefon lihat pada minit 2.40.


Tukang ambil video ni jawab phone... "haa... dah kena tembak dah..."


Erm... Agak musykil juga ni... 


Apakah ini semua agenda terancang yang telah diplan dan diimplimentasi oleh pihak tidak bertanggungjawab ???


Sendiri la fikir ya...


So sekrang aku nak cerita pula pasal si Ninja yang mati ditembak ni.




NINJA yang telah ditembak mati selepas menyerang JPM petang tadi rupanya seorang blogger !!!


Blognya adalah JAYA NEGARA.




Mungkin pesen dia memang suka tunjuk aurat kot...


I4TT selusuri blog dan penulisan Ninja ni. 


Agak nak termuntah la juga baca penulisan syok sendiri dia terutama dalam entri coretan hati tu. Nak termuntah weh...


Bila dilihat dari penulisan Ninja ni yang terakhir, aku jadi confuse bukan sebab gaya bahasa yang tinggi atau bentuk penulisan yang berat tetapi berbelit-belit.


Aku pernah study psychology, jadi aku boleh katakan Ninja ni mungkin punya penyakit mental aku rasa.


Aku tak nak kaitkan Ninja ni pada mana-mana parti tetapi tepuk dada lah ye...


Gaya penulisan dia seolahnya dia cuba meletakkan dirinya seolah maha hebat dan Imam Mahadi !!!


Dari cara penulisannya, dia tidak berpuashati dengan semua perkara.


Biasanya hanya orang tidak siuman sahaja yang mengatakan hanya dia je betul dan yang lainnya tak betul dan sentiasa tidak berpuas hati.


Ape pun, mamat ni muka dia macam Indon pun ado !


Seolahnya penulisan dia ni menunjukkan dia telah bersedia untuk mati tetapi mungkin takut mati.


Kenapa aku cakap macam ni ??? Jap lagi aku share apa yang dikirim melalui email kepada aku.


Sebelum tu, eloklah kalau sahabat semua baca entri dari AAKJ dan PaperWaris dulu sebelum aku dedahkan apa yang dihantar kepada aku melalui email.


Nama yang digunakan adalah Jaya Negara. Penulisan terakhir di blognya bertajuk HIDUP DAN MATI....... apa yang dipertaruhkan.
Pening kepala aku membacanya. Bahasa yang digunakan nak kata tinggi, tidak juga, tapi berbelit-belit mengalahkan kata-kata DS Anwar.
Ayat-ayat Al-Quran yang dipaparkan sebagai dalil menyokong hujahnya mengalahkan PAS dan DAP ketika berceramah.
Semua dibedalnya, UMNO, Najib, Ustaz Kazim Elias pun kena jugak, Nik Aziz pun kena sembur, Sultan, Menteri Besar, habih kena..mufti-mufti pun jadi mangsa! Polis macam biasa dianjingkannya...
Pegangan jenis apa pun aku kurang pasti...syiah pun ke laut jugak...Ayah Pin jauh sekali! - AAKJ.com


Atas ni, penulisan Ninja ni yang aku printscreen dari blog dia...


Kecelaruan minda yang dialaminya dizahirkan melalui penulisannya. 


Jadi aku tidaklah hairan sangat kenapa dia ni mengaku dia adalah Imam Mahadi !


Ok, berbalik kepada isi email.


Email yang aku terima memberitahu aku yang Ninja ni nama sebenarnya Khalil Afandi Hamid. Yang ini aku percaya sebab dalam blog pun dia ada membahasakan dirinya Khalil.


Tetapi... agak mengejutkan bila pengirim email memberitahu bahawa Khalil ni banyak berhutang.


Aku dah reply email pengirim ni, dan aku harap pengirim email ni tolong reply la ye.


Sebab aku tahu pasti pengirim email ni salah seorang pengikut blog I4TT.


Lain-lain isi email tu sama seperti yang telah aku ulas diatas tadi jadi tak perlu aku nak repeat kan.


So, dipendekkan cerita... Ninja yang gugur ni adalah seorang manusia yang mengikut entah mana punya pengaruh tarekat dan kemudiannya gila isim.


Ada kemungkinan Ninja ni bawah pengaruh dadah kot.


Yang lebih utama, Ninja ni dalam penulisannya telah pun bersiap sedia untuk mati.


Memandangkan dia pun banyak berhutang, ada sesuatu yang menyebabkan dia berani bertindak begini.


Kalau ikut kata pengirim email, penyelesai hutang bayar dia buat kerja ni. Kalau ikut pada video tu aku macam nak percaya juga.


Tapi aku lebih nak percaya bahawa Ninja Khalil ni sengaja bunuh diri dengan cara begini untuk elak dari bebanan hutang.


Aku lebih selesa untuk percaya teori ni...


So, pada aku.. case close.


Mamat ni otaknya sewel dan kurang siuman... kecelaruan minda... banyak bebanan hutang.. so jalan keluar adalah dengan BUNUH DIRI !!!


Al-Fatihah...



2 comments:

  1. Salam....sekadar blog pinggiran...

    http://sumber-mindahambasendiri.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Ni aku nak nasihat sikit pada pembaca dan aku sendiri, kalau berat janganlah ikut perjalanan politik negara. Politik negara kita telah dicarca-merbakan hingga ada yang confius dan stress hingga tak dapat mengawal diri. Kita buat kerja, jaga keluarga dan sampai masa pergi mengundi. Itu tanggung-jawab kita sebagai rakyat.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??