Monday, 22 October 2012

@PDRMsia SILA AMBIL TINDAKAN KEATAS MANGKOK JAMBAN NI !!!


Sebelum I4TT memulakan entri kali ni, I4TT nak share pasal Rukun Negara kita.

Kepercayaan Kepada Tuhan
Kesetiaan Kepada Raja dan Negara
Keluhuran Perlembagaan
Kedaulatan Undang-undang
Kesopanan dan Kesusilaan

Pada pendapat I4TT, sekiranya seseorang itu tidak dapat memenuhi mana-mana bait dalam Rukun Negara kita, maka sangatlah wajar jika kerakyatannya di tarik.

Lebih baik dia ni duduk Uganda je, kot boleh hidup la kat sana.

Aku pun tak pasti mangkok jamban ni agama apa... 

Kalau dia beragama Islam dia patut tahu bahawa mentaati Ulil Amri adalah WAJIB !!!

Apatah lagi, Sultan dan Raja adalah Ulil Amri utama kita kemudian diikuti oleh Perdana Menteri dan Timbalannya.

Kalau mangkok ni tiba-tiba hilang nyawa... I4TT tak heran sangat pun...


Apa yang nak jadi dengan kita sebagai orang islam ? 

Apa nak jadi dengan orang melayu sekarang ? 

Kenapa semakin tidak berakal dan semakin kurang ajar ? 

Cara siapa yang anda ikut ? 

Pernah ke berfikir sebelum bertindak ? 

Aku rasa perbuatan seperti ini memang tak patut dan memang kurang ajar, ini bukan cara orang islam !! 

Kepada pihak berkuasa sila la ambil tindakkan kepada mamat tiga suku yang terlampau kurang ajar ni.



Tapi dari apa yang aku lihat, profile Facebook mamat ni adalah profile FAKE (penipu). 

Nama penipu yang dia pakai adalah Zul Azhar, tapi daripada URLnya pula nama dia Ibrahim Osman, kalau tidak ada tuannnya takkan ada profile yang penipu untuk menghentam seseorang mahupun kerajaankan. 

Pada posting di wall Facebook dia pula aku nampak dia seorang yang pro kepada pembangkang, tapi apa apa pun kita serahkan lah perkara ini kepada pihak yang lebih berkuasa dan bertanggungjawab untuk mengenal pasti IP adress Facebook mamat ni mengesan di mana dia berada untuk memudahkan kerja kerja mengutip dan di humbankan kedalam lokap.

Nak lebih lanjut : BACA SINI



No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??