Sunday 27 November 2011

GEMPAR !!! LAGI AGENDA MEMERANGI ISLAM DARI PAKATAN HARAM !!!


Melakukan Tipu Daya Terhadap Agama Allah


HUJAH DAN DALIL KEPADA KERAJAAN
PASRA'EL KEDAH SEJAHTERA

PARTI ANJING SeMALAYSIAApabila tanah wakaf diserah kepada pihak berkuasa, Majlis Agama Islam Negeri akan mengalami kekurangan tanah wakaf, kecuali digantikan tanahtanah yang diambil itu dengan tanah yang lain yang setimpal nilainya, atau membayar pampasan nilai tanah yang telah diambil sekiranya negeri tertentu tidak mempunyai tanah gantian. 


Keadaan demikian akan memutuskan pahala wakaf oleh orang yang mewakafkannya Ini kerana pahala mereka akan terhenti dengan tiadanya wakaf atau amal yang dijariahkan. Di samping itu, akan hilang keyakinan masyarakat Islam untuk mewakafkan harta kepada Majlis Agama Islam terutamanya kawasan yang mempunyai potensi untuk dibangunkan, seterusnya mungkin menyebabkan imej Majlis Agama Islam terjejas. Selain itu, sumber ekonomi umat Islam yang diperoleh daripada zakat dan wakaf akan merosot, terutamanya apabila harta itu berada di tempat yang strategik.(inilah yang sedang dikerjakan oleh REJIMPASRA'EL Azizan Razak menjatuhkan ekonomi umat islam secara halus ).

Harta wakaf ialah milik Allah untuk kepentingan umat Islam (bukannya kepentingan Sony Ho CINA KRISTIAN).Sebarang pengambilan tanah wakaf tidak wajar diserah secara percuma kepada pihak berkuasa. Pendapat Imam Ibu Hanifah yang memberi keluasan dalam mengamalkan istibdal, jika istibdal itu lebih memberi faedah yang mendatangkan hasil yang lumayan, sekalipun masjid, kerana hajat dan darurat (hajat REJIM PASRA'EL membina Pusat Hiburan dan Hotel 5 Bintang. PAS DARURAT kerana berhadapan dengan MALAPETAKA Allah SWT kerana KEMUNAFIKAN dan KEZALIMAN kepada HambaNYA, PAS tidak layak menuntut hak darurat memperjuangkan Ugama Allah).


Namun begitu Imam Ahmad Ibn Hanbal memberi keluasan istibdal selain wakaf masjid dengan dikenakan beberapa syarat yang tertentu mengikut keadaan tertentu.

Imam Malik menegah istibdal kecuali kerana darurat dan berhajat seperti membesarkan masjid atau tanah perkuburan. Adapun wakaf yang alih, di sisi Imam Malik diharuskan kerana istibdal iaitu menukar pada harta wakaf yang alih akan mengekalkan wakaf. Pendapat Imam Syafie seakan-akan sama dengan pendapat Imam Maliki bahkan tidak mengharuskan langsung menjual masjid (Rumah Allah) sekalipun telah roboh dan tidak digunakan. Segala barangan dan peralatan yang berkaitan dengan masjid yang roboh itu hanya dibenarkan sebagai hibah kepada masjid-masjid yang lain.

KERAJAAN NEGERI KEDAH YANG DITADBIR PAS SEMEMANGNYA MENYELEWENGKAN HUKUM ALLAH, MENOLAK SYARIAT ISLAM, MENIPU DALAM PENTADBIRAN DAN TIDAK BERAMANAH, MENGAMALKAN RASUAH, MENGAMBIL HAK ORANG ISLAM UNTUK KEPENTINGAN ORANG BUKAN ISLAM DAN MEMERANGI UGAMA ISLAM SERTA EKONOMI UMAT ISLAM SECARA TERANG-TERANG DEMI KEPENTINGAN BUKAN ISLAM.

Sumber : Padi Jantan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??