Thursday 24 November 2011

GEMPAR !!! LAMAN WEB 1MALAYSIA KENA HACK !!!

KALAH BOLA..LAMAN WEB 1 MALAYSIA MILIK PM DIGODAM INDON...???


GARA-GARA TEWAS DLM FINAL BOLASEPAK SUKAN SEA XXVI...... 
Laman web 1Malaysia milik Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dipercayai telah digodam pagi ini.
Tinjauan ke laman tersebut hanya menemukan paparan yang memberitahu ia sedang dikemas-kini.
Sumber memberitahu laman tersebut digodam dengan penggodam meninggalkan gambar bendera Malaysia sedang dikencing atasnya oleh pihak tertentu.


Tindakan itu katanya tidak melibatkan kandungan penulisan atau bahan lain tetapi bersifat‘defacement’ iaitu mengubah visual laman web berkenaan. 
Kemahiran seperti itu biasanya dimiliki ‘system crackers’ yang akan menceroboh masuk ke pelayan web (server) dan mengubah rupa hadapan sesuatu laman web itu. 
“Kejadian itu dapat dikesan dengan pantas dan laman web 1Malaysia ditutup sebentar hari ini,” katanya. 
Sumber itu bagaimanapun tidak mahu menuding jari kepada mana-mana pihak. 
Bagaimanapun, menjangkakan sentimen anti Malaysia yang dipertontonkan penyokong Indonesia terutama semenjak kalah pingat emas pada Sukan SEA Isnin lalu mungkin petanda tindakan menggodam itu dilakukan oleh pihak dari negara berkenaan. 
Mungkin penduduk negara itu masih menghadapi kesukaran dan tekanan jiwa yang agak tinggi apabila dimalukan pasukan Harimau Muda sebanyak dua kali dalam masa seminggu. - mynewshub.my
Indonesi semakin parah akhlaknya !!! Macam-macam hal berlaku selepas kekalahan Laskar Garuda ketika menentang Harimau Malaya (Muda) di Gelora bung Karno.


Dengan ini sangat jelas membuktikan Indonesia bukan sahaja tidak layak menjadi tuan rumah bagi mana-mana program malah tidak layak juga untuk masuk bertanding. Kerana Indonesia tidak mempunyai semangat kesukanan yang positif dan tidak dapat menerima hakikat apabila telah kalah !!!
What a looser !!!

1 comment:

  1. macam sakai. x pernah jumpa negara sesakai ni. bayangkan sengaja menghalang team malaysia memasuki stadium sampai x boleh terima kekalahan. MENTALITI KELAS KETIGA!!! WOO...WOO...WOO. YOU KNOW IT.......

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??