Sunday, 25 November 2012

RAKYAT MALAYSIA PERLU BIJAK MEMILIH !!!


Timbalan Perdana Menteri mengingatkan rakyat supaya memilih kerajaan yang boleh dipercayai dan mampu menjamin masa depan negara ini untuk terus maju dan berjaya.

Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, tidak ada kerajaan mampu berbuat demikian melainkan Barisan Nasional (BN) yang terbukti membela nasib dan kepentingan semua kaum sehingga ke hari ini.

"Oleh sebab itu jika kita mahu masa depan lebih terjamin, saya kira yang paling penting rakyat mesti faham, mesti tentukan sebuah kerajaan yang boleh dipercayai, mesti yakin dengan kerajaan yang mampu menolong kita.

"Saya kira tuan-tuan dah mesra dengan BN pun, tentu tidak ada kerajaan yang lebih mampu dan berupaya selain BN untuk membela nasib semua kaum di Malaysia," katanya ketika berucap dalam majlis sambutan Perayaan Deepavali Peringkat Parlimen Pagoh di Dewan Serbaguna Institut Kemahiran Belia Negara (IKBN) di sini hari ini.

Yang turut hadir Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Jorak, Datuk Dr. Saharudin Md. Salleh dan ADUN Bukit Serampang, Datuk Tahir Taat.

Muhyiddin yang juga Ahli Parlimen Pagoh berkata, sudah menjadi dasar kerajaan BN untuk memastikan tidak ada kaum yang terpinggir serta hak dan kepentingan mereka tidak diabaikan.

Katanya, dasar tidak pilih kasih dan adil itu membuatkan rakyat Malaysia dapat hidup sempurna dan bahagia serta tidak ada masalah-masalah besar yang timbul melibatkan kepentingan kaum.

"Walaupun menganut pelbagai agama dan kepercayaan tetapi matlamat kita adalah sama iaitu sama-sama membantu rakyat tidak kira apa kaum atau keturunan supaya dapat hidup dalam keadaan lebih sempurna.

"Juga supaya tidak hidup dalam kegelapan, tidak hidup dalam kesusahan, tidak hidup dalam kemiskinan. Mereka harus dapat peluang dan kesempatan untuk hidup lebih baik kalau dibandingkan dengan masa-masa lalu," katanya.

Dalam pada itu, beliau menyelar tohmahan dan fitnah pihak pembangkang yang menyatakan perancangan kerajaan untuk menjadikan Pagoh sebagai hab pendidikan adalah satu penipuan kerana sehingga kini masih tidak ada perkembangan baharu.

Muhyiddin berkata, hab pendidikan itu adalah satu projek mega bernilai lebih RM1 bilion khusus untuk pembangunan dalam kawasan Johor utara, justeru pelaksanaannya perlu mengambil masa.

Beliau memberitahu, kerja-kerja membinanya dimulakan pada awal tahun depan dan lima buah universiti termasuk politeknik akan didirikan, menelan kos RM3 bilion atau RM4 bilion. - Utusan
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??