Wednesday 24 October 2012

ORANG MELAYU, BUMIPUTERA DAN UMAT ISLAM MUAK DENGAN DAP !!! TUNGGU MASA NAK PANCUNG JE !!!Datuk Seri Najib Tun Razak kelmarin, mencabar jika benar DAP sebuah parti pelbagai kaum, parti itu dipelawa bertanding di kawasan Melayu.

"Anda tahu orang Melayu sudah muak dengan DAP. Mereka mendakwa kononnya bersikap demokratik tetapi adakah mereka lebih demokratik daripada kami (Barisan Nasional).

"Saya setuju dengan Datuk Seri Dr. Chua Soi Lek. DAP hanya memperjuang satu kaum sahaja dan jika anda mahu tahu, tanya Tunku Aziz (Tunku Abdul Aziz Ibrahim), beliau akan beritahu anda (wajah sebenar DAP)," kata Najib yang juga Pengerusi Barisan Nasional semasa berucap merasmikan Perhimpunan Agung MCA Ke-59 di Wisma MCA, Ahad lalu.

Dalam wawancara Mingguan Malaysia (30 September lalu), Tunku Abdul Aziz mengaku telah melakukan kesilapan besar dalam hidupnya kerana menyertai parti politik apatah lagi DAP.

"Saya menyertai DAP kerana mereka mendakwa mereka sebuh parti pelbagai kaum namun sebenarnya jauh tersasar. Mereka telah memberi gambaran jelas kepada saya bahawa mereka bukan demokratik. Pada awalnya saya fikir mereka adalah sebuah parti demokratik tetapi itu bukanlah satu kebenaran.

"Kononnya mereka mengamalkan budaya kebebasan bersuara. Macam-macamlah mereka kata seolah-olah mereka juara dalam semua perkara. Semua yang dikatakan hanyalah retorik semata-mata. Apabila berdepan dengan realiti mereka tidak melakukan apa yang dikatakan sebelum ini. Itulah parti DAP.

"Lihat sahaja contoh Datuk Mansor (Timbalan Ketua Menteri II), kononnya kebebasan bersuara dibenarkan dalam DAP. Betulkah? Sehingga paksa untuk menafikan apa yang diperkatakan," kata Tunku Aziz.

Begitu juga hakikat sekiranya orang Melayu yang menyertai DAP merasakan parti tersebut akan membela nasib mereka orang dan orang Melayu, mereka salah. 

Sehingga kini, tidak ada bukti yang DAP telah dan akan memperjuangkan nasib orang Melayu. 

Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng sehingga hari ini enggan memberi penjelasan berhubung tindakan kerajaan DAP negeri itu tidak membelanjakan wang dalam Akaun Amanah Perumahan Bumiputera berjumlah RM 33.36 juta.

Jika peruntukan itu digunakan sekurang-kurangnya ada juga projek perumahan kos rendah untuk golongan bumiputera berpendapatan rendah membelinya. 

Dan bukan kerajaan negeri itu bertindak melayan pemaju untuk membina rumah mewah yang harganya jauh daripada kemampuan bumiputera.

Melayu memang sudah muak dengan permainan politik DAP.

Beberapa Melayu dalam DAP sedar bahawa parti politik itu hanya berminat untuk mempergunakan sentimen kemelayuan pemimpin Melayu dalam DAP sahaja. 

DAP cuma mahu mempergunakan Melayu untuk memancing undi orang Melayu.

Lebih membimbangkan ialah sikap DAP yang anti-Islam dalam banyak pekara. 

Isu penghinaan pemimpin DAP terhadap agama Islam belum ada tanda-tanda berakhir. 

Parti itu lupa Melayu dan Islam sukar dipisahkan.

Dalam perjuangan DAP tidak ada sebarang agenda Islam. 

Ketegasan pengerusi DAP, Karpal Singh bahawa partinya akan menentang habis-habisan sebarang cubaan melaksanakan hukum hudud jika pembangkang menang dalam pilihan raya umum akan datang adalah kenyataan biadap dan tidak menghormati perjuangan politik sekutunya - orang Melayu dalam Pas.

Sudah menjadi amalan DAP untuk mempolitikan semua perkara tetapi tidak mungkin hal ehwal perjuangan membina negara Islam pun DAP mahu masuk campur.

Jika dilaksanakan pun, orang bukan Islam tidak terlibat dalam hukum hudud.

"DAP sering memperlihatkan sikap rasis dalam banyak perkara terutamanya perkara yang berkaitan agama dan kepercayaan. Janganlah kita terpengaruh dengan janji manis mereka yang kononnya turut berjuang untuk Orang Melayu," kata Tunku Abdul Aziz.

Beliau menasihatkan orang melayu bangkit dan sedar sebelum terus dipergunakan oleh pemimpin DAP. 

Hakikatnya umat Melayu perlu melihat keangkuhan serta perjuangan sebenar DAP dan sokongan kepada parti itu wajar dihentikan.

Presiden Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa), Datuk Ibrahim Ali baru-baru ini berkata, orang Melayu dalam DAP hanya hiasan sahaja. 

Amalan mereka sejak dulu lagi tidak menghormati asas perlembagaan dan bersifat cauvinis serta sentiasa bermain api bagi mengekalkan sokongan orang cina.

Orang Melayu yang masih ada dalam DAP atau penyokong parti itu perlu sedar mengenai perkara yang diberitahu Tunku Aziz supaya kedudukan dan hak Melayu tidak dipermainkan.

Lihatlah bagaimana DAP dan PKR berjaya memesongkan perjuangan asal Pas untuk membina negara Islam bertukar kepada perjuangan negara kebajikan.

Melayu dalam Pas juga perlu sedar, sebenarnya mereka melakukan kerja sia-sia termasuk menganjurkan Himpunan Hijau menuju ke Putrajaya kerana akhirnya parti paling dominan dalam pakatan pembangkang ialah DAP yang jelas menentang Islam. 

Matlamat kerjasama, PAS Dap dan PKR hanyalah untuk menang kerusi sahaja.

Menurut pemerhati politik, Datuk Hashim Suboh, politik Malaysia telah kehilangan nilai. 

Pemimpin dan Parti politik semakin tidak demokratik dan menyalahgunakan demokrasi. 

Sementara serangan terhadap Perlembagaan Persekutuan dilakukan secara berterusan dan semakin malampaui batas.

"Asas kenegaraan yang telah diinstitusikan sejak merdeka juga diserang seolah-olah kita sedang bergelut untuk memerdekakan negara dan bukannya berada di era mengisi, memberi makna serta mempertahankan kemerdekaan Malaysia tercinta ini.

"Sementara semangat federalisme semakin dicerobohi, intipati utama Perlembagaan Persekutuan yang memberikan jaminan terhadap hak-hak setiap rakyat Persekutuan disamping memahatkan dengan jelas kedudukan Agama Islam, Raja-Raja Melayu dan Bangsa Melayu serta Bumiputera juga tidak terlepas daripada serangan secara lansung dan tidak lansung," kata Hashim.

Beliau melihat dalam keghairahan sama ada untuk mempertahankan atau untuk merebut kuasa, pemimpin Melayu Islam kini sedang berebut menawarkan kompromi dengan menjadikan beberapa paksi utama Perlembagaan Persekutuan itu sebagai barang gadaian dalam 'karnival melelong masa depan' yang dinamakan sebagai Pilihan Raya Umum ke 13 itu.

"Komponen dan institusi kenegaraan wajar tampil dengan tegas untuk melakarkan garis merah supaya politik dan pertarungan politik tidak melampaui batas. Masanya sudah terlalu hampir. Riak dan suasana sudah bergerak dengan pantas ke awan hitam yang suram dan menggetarkan itu," Kata Hashim.

Hal itu perlu diberi perhatian. 

Persoalannya, beberapa tindakan pemimpin DAP telah melukakan dan mengguris hati orang Melayu. 

Sampai bila orang Melayu mahu membiarkan kedudukan bangsa melayu diperlecehkan, institusi Raja Melayu dipersoalkan dan agama rasmi Islam termaktub dalam perlembagaan pun dihina ?

Tindakan ini belum mengambil kira peranan 'dalang' dalam kebanyakan perhimpunan haram dengan tujuan jahat dan berbahaya kepada generasi muda Melayu. 

Sedar atau tidak, DAP sering membaling batu sembunyi tangan.

Orang Melayu sudah banyak kali beralah. 

Namun ucapan maaf pun sukar didengari daripada mulut pemimpin DAP.

DAP telah pun berjaya menyampaikan isi hati mereka. 

Itulah pandangan mereka terhadap orang Melayu yang dituduh rasis. 

DAP perlu diingatkan tentang batas-batas berpolitik. 

Sampai bila orang Melayu dan bumiputera yang merupakan penduduk majoriti negara ini perlu tunduk kepada penghinaan kaum minoriti ?

Berbeza sungguh di negara lain, golongan minoriti sering dihina tetapi di Malaysia sebaliknya. 

Lepas satu demi satu penghinaan terhadap orang Melayu/Islam dilakukan, yang menghina pula terdiri dari kaum minoriti.

Sebagaimana kata Najib, orang Melayu sudah muak. 

Penghinaan terhadap orang Melayu dan Islam sudah melampau.

Sebagai penduduk majoriti, orang Melayu dan umat Islam yang lain di negara ini perlu bersatu. 

Jangan biar bangsa Melayu terus dihina dan diperkotak-katikkan.

Paling penting, jangan biar DAP yang bersifat rasis ini menggugat kesejahteraan perpaduan dalam kalangan orang Melayu.No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??