Wednesday, 20 March 2013

PENGGANAS SYAITAN KIRAM NI KALAU TAK MAMPOS KENA TEMBAK PASTI MAMPOS DI TALI GANTUNG !!!Mati itu pasti kerana dah memang itu janji Allah...

Bab pengganas syaitan kiram-nirrojim pula, diorang ni ada 2 pilihan dan 2 versi.


Versi pertama dari Filipina, pilihan yang ada, kalau mereka ni tak mampos ditembak pasukan keselamatan kita, pasti mereka mampos juga bila sampai Filipina.

Versi kedua pula situasi di Malaysia meninggalkan pengganas ni dengan 2 pilihan juga.

Iaitu, kalau mereka ni tak mampos kena tembak bersepai kepala hotak tu dengan snipper kita, pasti diorang ni mampos kat tali gantung kerana lancar perang kepada YDP Agong.

Lapan lelaki suspek pengganas dari selatan Filipina hari ini didakwa di Mahkamah Majistret yang bersidang khas di Ibu Pejabat Polis Daerah Lahad Datu, di sini atas tuduhan keganasan dan melancarkan perang terhadap Yang di-Pertuan Agong.

Kesemua lelaki itu yang berumur lingkungan 17 hinggga 66 tahun, didakwa mengikut Seksyen 130KA Kanun Keseksaan kerana melancarkan keganasan, yang membawa hukuman penjara seumur hidup, dan Seksyen 121 kanun yang sama kerana melancarkan peperangan terhadap Yang di-Pertuan Agong yang membawa hukuman mati jika sabit kesalahan.

Tiada pengakuan direkodkan di hadapan Hakim Mahkamah Sesyen Amelati Parnell, yang bersidang sebagai Majistret.

Pendakwaan dikendalikan oleh Timbalan Pendakwa Raya Mohd Dusuki Mokhtar dan Timbalan Ketua Bahagian Pendakwaan (Polisi) Datuk Nordin Ahmad, kedua-duanya dari Pejabat Peguam Negara, Putrajaya.

Mohd Dusuki memberitahu pemberita, kes itu diperintahkan dipindahkan ke Mahkamah Tinggi Tawau.

Katanya kesemua mereka disiasat mengikut Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012.

Turut hadir Peguam Negara Tan Sri Abdul Gani Patail.

Kawasan sekitar ibu pejabat polis tersebut dikawal ketat oleh anggota keselamatan bersenjata. - BERNAMA


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??