Wednesday, 29 February 2012

KAUNSELING 3 MALAM TU WAJIB DAN CARA BADRUL AMIN - JANGAN PERSOAL !!!

Prihatin! Badrol Amin Lunaskan Bill Air Wanita Dalam Masa 3 HariUstaz Badrol Amin yang prihatin dikhabarkan oleh ahli PKR telah berjaya menyelesaikan masaalah bill air tertunggak seorang wanita isteri orang di Pahang.

Proses menyelesaikan bill tertunggak tersebut mengambil masa selama 3 hari di sebuah bilik bernombor 8365 di Swiss Garden Inn, Balok Pahang.

Perihal kenyataan Badrol kononnya pihak Umno melakukan konspirasi untuk menangkap beliau adalah satu pembohongan. Pihak Jaip telah mengeluarkan kenyataan bahawa mereka bertindak berdasarkan laporan orang ramai. Badrol Amin bersama PKR sekarang ini sedang sibuk untuk putar belit fakta agar kes ini dilihat sebagai satu fitnah dan berniat jahat.

Selepas ini spin mereka akan mula menyalahkan Umno dan kerajaan. Orang ramai sudah mula faham betapa kotornya permainan politik pakatan apabila seringkali menyalahkan lawan apabila diri mereka terperangkap.

Timbalan Pengarahnya, Datuk Mohd Ghazali Abd Aziz berkata, tangkapan berkenaan dibuat berdasarkan aduan orang ramai. “Jaip mengikut prosedur yang ditetapkan dan tidak pernah berlaku perkara yang dirancang atau atau berkomplot,” katanya.

Menurutnya, tindakan itu dibuat atas aduan daripada suami wanita terbabit yang menghubungi penguatkuasa Jaip supaya datang ke hotel itu kerana didapati isterinya bersama lelaki lain.

Ekoran penangkapan itu, Badrolamin dipanggil memberikan keterangan hari ini bersama wanita berkenaan bagi melengkapkan siasatan.

Mohd Ghazali berkata, kes disiasat mengikut Seksyen 145 Enakmen Pentadbiran Ugama Islam dan Adat Resam Melayu Pahang 1982.

Menurutnya, selepas siasatan selesai, kertas siasatan akan diserahkan kepada pihak pendakwaan untuk tindakan lanjut.

"Ia merupakan satu prosedur biasa dalam kes seperti itu," katanya.


Sumber : KGCNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??