Sunday, 19 February 2012

WOHOOO !!! DAP LEMPANG ANWAR PULA !!!


Seperti biasa sikap oportunis chauvanis rasis ultrakiasu cuba menunjukkan mereka juga tidak menyokong Israel, tapi korang boleh percaya ker ?

Sedangkan PAP di Singapura pun iktiraf Israel takkanlah DAP tak ikut abang. Baru minggu lepas PM Israel melawat Singapura.

Jika benar DAP membidas kenyataan Anwar, sila beri kenyataan rasmi, kutukan Tony Pua hanyalah sekadar retorik politik. Tak lebih melepaskan batuk ditangga. Mana mungkin yellow jews mengutuk negara idola mereka.
Selepas dibidas oleh orang ramai termasuk sekutunya, Pas kerana menyokong negara Israel, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini menerima satu lagi tamparan apabila sekutu rapatnya, DAP juga tidak sealiran dengan pandangannya.
Setiausaha Publisiti DAP, Tony Pua menegaskan parti itu juga mengutuk sekeras-kerasnya tindakan Israel terhadap rakyat Palestin serta tetap dengan pendiriannya tidak menyokong negara itu dan mengiktirafkan kewujudannya.
Beliau berkata, tindakan Amerika Syarikat menyokong Israel tanpa menilai sama ada perkara itu betul atau sebaliknya adalah sesuatu yang terkutuk.
"Kita menyokong sepenuhnya agar rakyat Palestin mendirikan sebuah negara yang bebas dari Israel dan diiktiraf oleh semua negara di seluruh dunia," katanya kepada pemberita selepas menyempurnakan majlis pembukaan rasmi cawangan pertama restoran Penang One di sini hari ini.
Baru-baru ini, Anwar dalam The Wall Street Journal (WSJ) menyatakan sokongannya terhadap usaha memastikan keselamatan negara Israel. Tony Pua juga berharap agar dunia mengambil pendirian untuk menyokong Palestin supaya membentuk sebuah negara bebas.-utusan

Sumber : KGC

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??