Tuesday, 21 February 2012

RONNIE LIU LEBIH KREDIBILITI UNTUK PEGANG EXCO AGAMA ISLAM BERBANDING KHALID !!! KHALID AKUI !!!


Pada 31 Januari lalu, satu kepala babi ditemui di pintu masuk Masjid Nurul Iman di Batu 18 Rawang.

Insiden berkenaan memang sesuatu yang amat mengejutkan seluruh umat Islam di Malaysia.

Tapi, yang lebih mengejutkan adalah apabila si kafirun laknatullah Ronnie Liu pula yang dihantar mewakilkan EXCO AGAMA ISLAM untuk menyelesaikan isu berkenaan.

APA KE JADAHNYA ?!!

Mana perginya juak-juak PASpispus lebai-lebai kera munafiqun dalam pakatan haram jadah ??? Masih lena diulit kuasa dan harta ke ???

Atau masing-masing kecut telor nak melawan tuan mereka. Takut tidak diberi makan gamaknya sebab tu tak berani nak menyalak !

Jika beginilah cara si GAGAP urustadbir hal ehwal Islam di Selangor, memang punahlah jawabnya.

Nampak sangat kebaculan PASpispus dan kebebalan MBnya sendiri !

Terdetik dalam hati aku ni 1 persoalan, agama apa yang si GAGAP ni anuti ?

Jika pakatan haram jadah tak mampu nak urustadbir isu berkaitan agama Islam di Selangor, bagaimana mungkin mereka mampu untuk mempertahankan agama Islam sebagai agama rasmi Malaysia !

Atau, adakah Islam hanya akan tinggal pada nama sepertimana yang berlaku di Selangor !

GAGAP sangat jelas hanyalah boneka dan baru kafirun laknatullah. Teringat pula insiden kes rampasan arak 7-Eleven. Kena jerkah dengan puak kafirun laknatullah menggigil takut poket kering, terus menggelupur hantar balik arak rampasan dan siap susun sekali dalam rak.

Apa punya sial la !

Isu ini juga turut menarik perhatian Datuk Dr Hassan Ali.

Bekas Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr Hasan Mohamed Ali meminta penjelasan Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berhubung ura-ura Exco Kerajaan Negeri, Ronnie Liu diwakilkan bagi menyelesaikan isu insiden meletakkan kepala babi di hadapan sebuah masjid, di Rawang, sebelum ini.
Pengasas Jalur Tiga (Jati) itu berkata, sekiranya maklumat tersebut yang diperoleh menerusi panggilan telefon itu benar, beliau menggesa agar satu bantahan besar-besaran diadakan.
Menurutnya, tindakan mewakilkan pemimpin bukan Islam menyelesaikan isu sensitif melibatkan umat Islam adalah satu usaha untuk memansuhkan garis pemisah di antara orang Islam dengan bukan Islam.
“Saya mendapat panggilan telefon pada jam 4.30 petang (semalam), saya harap ini tidak betul, bahawa menteri besar selaku Exco Hal Ehwal Agama Islam, mewakilkan Ronnie Liu untuk mewakilinya bagi bermesyuarat dengan ahli masjid berkenaan.
“Kalau ini benar, saya rasa kita boleh mengadakan bantahan keras, kerana beliau mencabar nilai-nilai insan, syariah, akidah dan akhlak,” katanya dalam ucapan sempena, perhimpunan pertubuhan bukan kerajaan (NGO), Waris Malaya, di Jalan Kebun, semalam.
Hadir sama, Penaung Waris Malaya, Senator Ezam Mohd Nor dan Pengerusi Sekretariat Mobilisasi Umat (SMU), Norman Toha.
Beliau berkata, sekiranya dakwaan itu benar, tindakan ini akan memberi implikasi besar terhadap masa depan negara sekiranya Pakatan Rakyat (PR) terus diberi mandat memerintah Selangor dan Putrajaya.
“Oleh yang demikian, saya menggesa anak-anak muda seperti dalam Waris Malaya ini, dijadikan tunggak utama menghalang PR daripada memerintah Putrajaya.
“Kita akan pastikan setelah Waris Malaya diberi latihan kursus intensif, mereka mampu memberi sumbangan bermakna untuk kita menukar kerajaan,” katanya.
Pada 31 Januari lalu, satu kepala babi ditemui di pintu masuk Masjid Nurul Iman di Batu 18 Rawang. 
Sementara itu, Ezam pula memberi jaminan bahawa NGO yang ditubuhkan beliau itu, akan menyokong perjuangan Hasan dalam menegakkan Islam, Melayu dan Raja (IMR) di negara ini.
Bekas Ketua Pemuda PKR itu menegaskan Hasan adalah tokoh perjuangan Islam sebenar di negara ini, berdasarkan sikapnya yang tidak mementingkan pangkat demi kepentingan agama. - Sinar Online

Aku rasa si GAGAP ni dah nak mampos !!!


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??