Friday, 1 March 2013

46 ORANG BERCAMPUR KAUM DAN JANTINA DITANGKAP KHALWAT DIBANGLO MILIK DAP !!! RONIE LIU BUAT PARTI SEKS ?!!


Giler arh...!!!

38 orang Melayu, 11 India dan 5 orang Cina dah kantoi beb !!!

Kantoi dalam sebuah rumah banglo milik seorang hartawan berbangsa Cina dalam kawasan DUN Ronnie Liu.

Pihak pembangkang cuba menjadikan isu, apabila mereka mendakwa seramai 46 orang telah didaftarkan sebagai pengundi menggunakan alamat rumah (foto atas) yang terletak di No. 994, Jalan Papan (sekarang dikenali sebagai Lebuh Pendamar), Pandamaran, Klang.

Dulu mereka tidak begitu ambil pusing berkenaan hal tersebut, namun bila DAP melalui Exco Selangor Ronnie Liu memenangi kerusi DUN Pandamaran, barulah mereka sedar berkenaan perkara yang amat pelik bagi mereka.

Apatah lagi Ronnie Liu yang bukan berasal dari Klang, tentunya jahil dalam pembangunan di kawasan diwakilinya.  

Hakikatnya, di tahun 1970an terdapat rumah-rumah setinggan sepanjang lebih 200 meter di seberang longkang besar dihadapan banglo berkenaan.

Pemilik banglo telah bermurah hati memberi izin kepada penduduk-penduduk setinggan berkenaan menggunakan alamat kediamannya di kad pengenalan masing-masing, malah turut digunakan sebagai alamat surat menyurat.Dengan kejayaan matlamat 'setinggan sifar' di Selangor di bawah kerajaan BN era Dr Khir Toyo, penempatan setinggan di situ telah tidak wujud lagi dan kini kawasan tersebut menjadi zon penampan antara Kawasan Perindustrian Pandamaran dengan kawasan kediaman (foto atas).

Oleh kerana isu 46 orang pengundi dalam satu rumah dibangkitkan oleh pembangkang, SPR telah melakukan siasatan dan mendapati bahawa bukan 46 pengundi menggunakan alamat berkenaan, malah SPR menemui angka sejumlah 54 pengundi menggunakan alamat tersebut dan bermakna lebih dari yang didakwa oleh pihak pembangkang.

Dari semakan SPR dengan JPN, mereka mendapati 43 orang telah menukar alamat mereka mengikut kediaman terkini masing-masing, sementara 11 lagi masih menggunakan berkenaan.

Oleh kerana mereka yang berkenaan tidak memohon untuk menukar pusat mengundi, maka pusat mengundi mereka kekal mengikut tempat asal pendaftaran mereka.

Mungkin pelik bagi mereka yang tidak tahu asal usul dan sejarah tempatan, namun hakikatnya kalau mengikut buku daftar pemilih SPR, dalam banglo berkenaan terdapat 38 pengundi Melayu, 11 pengundi India dan 5 pengundi Cina !!!

Sumber : Akar Umbi
No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??