Monday, 18 March 2013

TERKINI !!! CIKGU BABI YANG HINA WIRA NEGARA DIREMAN DAN DIGANTUNG TUGAS !!!Ini berita yang baru aku terima berkaitan seekor cikgu BABI yang menghina wira negara yang gugur di Lahad Datu dengan kenyataan "BERAPA EKOR DAH ANJING (POLIS) MAMPOS" (KLIK SINI).


Kemudian Kementerian Pelajaran Malaysia mengeluarkan kenyataan untuk ambil tindakan tegas (KLIK SINI).

Hari ini, keputusan telah dicapai walaupun, aku tak berapa puas hati.

Seorang guru lelaki yang didakwa menghina anggota pasukan keselamatan berhubung isu pencerobohan pengganas di Lahad Datu, Sabah digantung perkhidmatan mulai semalam, kata Pengarah Pelajaran Negeri (JPN) Kelantan Hussain Awang.

"Tindakan ke atas guru terbabit berkuatkuasa sehingga kes itu selesai disiasat polis," kata Hussain kepada pemberita pada majlis pengumuman keputusan peperiksaan Sijil Tinggi Pelajaran Malaysia 2012 di sini, Isnin.

Guru sebuah sekolah rendah di jajahan Pasir Puteh itu dilapor membuat kenyataan menghina pasukan keselamatan sebagai "anjing" dan menganggap kematian mereka sebagai "mati katak" dalam laman sosial Facebooknya.

Dalam pada itu, polis hari ini mendapat perintah di Mahkamah Majistret Pasir Puteh untuk menyambung reman selama tiga hari lagi terhadap guru berusia 37 tahun itu.

Guru itu pada mulanya ditahan Khamis lalu di sebuah rumah di Jalan Panglima Raja, Kampung Gong Serapat, Pasir Puteh. - BERNAMA

Patutnya makhluk BABI macam ni dibuang terus je dari institusi.

Jangan disimpan yang macam ni punya lahanat, bak kata orang tua-tua, yang perangai jahanam macam ni ibarat api dalam sekam !!!1 comment:

  1. Bukan kah dia dah mengaku dia gila. jadi tamatkan saja perkhidmatan dan masukan ke Hospital Tanjung Rambutan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??