Sunday, 7 April 2013

NIK AJIZ BINA KOLEKSI PATUNG BUDDHA KERANA ISLAM !!!Antara kenyataan paling melucukan dari seorang tua yang bernama Nik Ajiz adalah "UMNO bina masjid bukan sebab Islam".


Sudahlah sebelum ini Nik Ajiz kata orang UMNO ni kalau sembahyang tak dapat pahala, dan yang lebih parah lagi bila mengatakan bahawa semua rakyat yang menerima BR1M ni disamakan dengan binatang.

Kenyataan Nik Ajiz ini turut mendapat perhatian Utusan, ikuti ulasan dari Utusan dibawah;


Setelah menuduh sembahyang orang UMNO tidak mendapat pahala, Mursyidul Am Pas, Nik Abdul Aziz Nik Mat mendakwa, UMNO membuat masjid bukan kerana Islam sebaliknya mahu menjadi kontraktor.
Malah, Menteri Besar Kelantan itu berkata, program-program berkaitan Islam yang dilakukan UMNO juga tidak mendapat pahala kerana parti tersebut menolak Islam.
"Di Kelantan ini banyak mana projek-projek Kerajaan Pusat buat, sepatah pun tidak memberitahu harga sebenar.
"Tentu ada benda yang tersembunyi, orang Melayu panggil 'sambil menyelam sambil minum air'. UMNO pula 'sambil menyelam sambil bekwoh' (kenduri). Bukan setakat minum sahaja, makan besar," katanya kepada pemberita ketika ditemui selepas melancarkan Projek Pawah Rusa di Kompleks Perkhidmatan Veterinar, di sini hari ini.
Nik Abdul Aziz berkata demikian ketika diminta mengulas kenyataannya dalam ceramah di Kampung Jambu dekat sini, 3 April lalu, yang mendakwa sembahyang orang UMNO tidak mendapat pahala kerana mendakwa parti itu menolak dasar Islam.
Dalam pada itu, Nik Abdul Aziz menyifatkan manifesto yang diumumkan Barisan Nasional (BN) demi kesejahteraan rakyat malam tadi sebagai mengarut.
"Buatlah apa sahaja, asal tolak Islam semuanya mengarut," katanya. 

Bagitulah 'gila' dan mengarutnya Nik Ajiz ni kebelakangan ini !!!

Oleh itu, aku nak tanya lah pada Nik Ajiz ni beberapa soalan...

Pertama, berapa banyakkah masjid yang telah PAS dan Nik Ajiz bina di Kelantan tu ?!!

Kedua, berapa banyak pula patung Buddha yang telah PAS dan Nik Ajiz bina di Kelantan ?!!

Ketiga, apakah Nik Ajiz bina patung Buddha di Kelantan termasuk yang terbesar sekali tu, adakah kerana Islam ?!!

Terakhir sekali, patung Buddha yang duduk sudah, yang berdiri sudah, yang baring tidur pun sudah, bila pula Nik Ajiz nak bina patung Buddha yang menonggeng dan mencangkung pula ?!!

Kepada rakyat seluruhnya, dan di Kelantan khususnya, fikir-fikirkan dan renung-renungkan lah.

Masing-masing ada otak untuk berfikir dengan baik dan aku yakin masyarakat Islam di Malaysia ni cukup didikan agamanya yang mana dididik dari sekolah dan juga di rumah.

Cuma amal dengan tak amal je yang membezakan setiap orang Islam di Malaysia ni.

Tapi ada juga yang tinggi ilmu agama dan cukup amal, mengumpul dosa dengan menyesatkan umat dengan fatwa-fatwa songsang dan mendidik pengikutnya dengan ajaran yang bertentangan dengan ajaran Islam yang sebenar !!!

Sendiri mau ingat lah ye...

Meh la kita tengok beberapa koleksi kejayaan dan sumbangan Nik Ajiz untuk Islam...4 comments:

 1. Suatu hari di sebuah parlimen di Negara yang di perentah oleh Pakatan Rosak ...
  Kalifah Lim : Tuan yang dipertua ... saya ingin bentangkan satu usul ... iaitu kalimah Allah buleh digunakan oleh semua agama ...
  Kapal Sink : Saya sokong usul ini yang dipertua ... saya rasa 2/3 ahli dewan yang mulia ini pun bersetuju di atas usul ini ....
  Nwar Berahi : Saya amat bersetuju dengan usul ini ... ini adalah usul yang amat baik kerana melalui usul ini semua orang adalah sama rata sahaja ... tidak kira Islam mahupun bukan Islam ... sebagai orang yang bukan Islam ... mereka tentu merasa selesa menggunakan kalimah Allah yang amat rapat dengan umat Islam ... dan ini tentu mendekatkan mereka dengan orang Islam ... dan ini membantu membentuk perpaduan Negara ...
  Haji Adi : (tergagap-gagap) Er ... Yang dipertua saya tidak setuju di atas usul ini ...
  Nwar Berahi : Tuan Haji Adi ... mengapa pulak tuan berkata demikian ... tidakkah di dalam perjanjian sebelum pru yang kita menang dengan jayanya ... tuan dah bersetuju agar kalimah Allah boleh digunakan oleh penganut agama lain ... dan sebagai buktinya ... ini adalah dokumen persetujuan yang tuan tandatangan menyatakan persetujuan tersebut dan saksi bagi perjanjian yang tuan tandatangani itu pun ada dalam dewan yang mulia ini ... kalifah lim ... kapal sink ...
  Kalifah lim dan kapal sink (serentak) : benar yang dipertua .. betul tu Haji Adi ...
  Haji Adi : Er tapi yang dipertua. Pimpinan pas yang lain tidak bersetuju ...
  Nwar Berahi : Tuan Haji Adi ... tidakkah tuan dah bersetuju dalam hal ini dan tuan pun mengaku bahawa tuan akan memperjelaskan kepada pimpinan pas dan ahli pas bahawa kebaikan yang agama Islam dapat dari penggunanaan kalimah Allah oleh agama lain ... ini adalah satu konsep dakwah yang secara halus untuk mendekatkan seluruh umat manusia kepada Islam ... besar manfaatnya itu Tuan Haji ... banyak pahala yang tuan akan dapat nanti ...
  Haji Adi : Er .... Er ..... Er ...
  Geng Ulamak : Yang dipertua kami bantah .....
  Geng Parasit : Yang Dipertua kami bersetuju agar usul ini diluluskan .... Tuan-tuan ulamak ... seperti dijelaskan oleh perdana menteri kita yang bijak seperti kata Tuan Guru Nik Aziz ... saya amat setuju dan tidak nampak apa salahnya kalimah Allah digunakan oleh orang bukan Islam ... kata Tuan Guru Nik Aziz juga ... bahkan Iblis pun gunakan kalimah Allah ... jadi apa salahnya kita manusia yang lebih mulia dari Iblis ini menggunakan kalimah Allah ... ini adalah salah satu dakwah juga ... tuan yang dipertua ... kita teruskan usul ini dengan mengundi ... bagi yang menentang mereka boleh undi tidak menyokong ... tiada masalahnya.
  Undian pun dijalankan ... akhirnya majoriti setuju agar kalimah Allah boleh digunakan oleh agama lain ....
  Perlembagaan pun dipinda .... undang-undang pun dipinda ....
  Tidak lama kemudian ... pada gereja tertera perkataan Allah ... pada kuil terpampang kalimah Allah .... tokong tergantung kalimah Allah .... Gudwara tertulis kalimah Allah .... dan lain-lain rumah ibadat pun tercatat kalimah Allah ... semuanya dalam tulisan jawi ...
  Suatu hari di sebuah tempat ceramah .... haji Adi berceramah jugak ... isunya kalimah Allah juga .... katanya .... “semua yang terjadi di dalam isu ini salah KDN ... kerana er ... er .... er ... sebenarnya salah umno kerana bersubahat ... er ... er ... er ... sebenarnya kerana umno tidak bersungguh-sungguh menentang usul itu ... kami geng ulamak dah menentang usul itu ...

  ReplyDelete
 2. tu kawan karib tok guru. tu yg tok guru boleh tau pasal dosa pahala surga neraka. dia kamcing gila ngan patung tu.

  ReplyDelete
 3. PORKNIK HARAP PATUNG TU SELAMAT KAN DIA NANTI. MALAYSIA TERKENAL NEGARA ISLAM BUKAN DISEBABKAN DIKELATE. KESIAN TOKGURU OTAK LEMBAB LEPASTU BANGGA SANGATLATU.

  ReplyDelete
 4. kesian menteri besar kelantan yg baru ni...terima panggu dari tok..jawabla projek mega tarah bukit tu nanti....pandai tok selamatkan diri no.....

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??