Saturday, 21 April 2012

APA HUBUNGAN ZURAIDAH DENGAN DRIVER ZAHIDA RAFIK ?!! INTIM ?!! EHEM..!!! PART 2


Macam aku cakap awal-awal di Part 1, aku memang tak berapa suka cerita kes artis.


Bila ianya melibatkan Pakatan Pembangkang, itu yang aku jadi minat nak cerita.


Apatah lagi, melibatkan satu skandal fitnah terancang dan kes yang mencurigakan melibatkan duit yang dilarikan pemandu Zahida.


Korang semua pasti tertanya-tanya, apa fitnah kepada Zahida...


Meh ni, aku nak petik pulak dari Keldaian Daily Harkkktuihhhh...
Pemandu peribadi pelakon terkenal, Zahida Rafik mendedahkan skandal Menteri Kementerian Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Datuk Shafie Apdal dalam satu laporan polis pada 13 Mac lalu.

Noor Azman Azemi, 38, yang bekerja sebagai pemandu peribadi Zahida sejak tiga tahun lalu mendedahkan skandal itu dalam laporan polis terhadap Zahida yang menuduhnya melarikan wang RM200,00 milik Zahida.

Tuduhan Zahida terhadap Noor Azman itu pernah dilaporkan sebuah akhbar pada 3 Mac lalu.

Menceritakan dalam laporan itu, Noor Azman berkata, ketika berada di rumahnya di Flat PKNS Ampang, beliau didatangi (tidak dinyatakan tarikh) beberapa orang termasuk dua orang yang memperkenalkan diri mereka sebagai anggota polis yang bernama Hafiz dan Raj.

“Saya diminta Datuk Shafie Apdhal untuk bekerja sebagai pemandu peribadi kepada Zahida untuk memastikan gerak-geri Zahida dapat dipantau. Datuk Shafie dan Zahida mempunyai hubungan intim antara satu sama lain.

“Sayalah antara orang kepercayaan yang dipercayai. Walaubagaimanapun saya diminta Datuk untuk melaporkan segala langkah Zahida kepada Datuk.

“Datuk akan berjumpa dengan Zahida (saya akan memandu dan berurus dengan pemandu Datuk Shafie) secara rahsia di mana-mana hotel sekitar Kuala Lumpur setiap minggu. Pada setiap kali perjumpaan itu Datuk akan menyerahkan wang tunai antara RM100,000 hingga RM200,000.

“Wang tunai tersebut kemudiaanya akan dibawa ke bank oleh saya dan Zahida untuk dimasukkan ke dalam akaun Maybank Zahida di Menara Perkeso Jalan Ampang.

“Pada tarikh 29 Februari 2012, saya tidak diberi apa-apa wang secara tunai dan secara biasa saya tidak pernah diberi wang tunai jumlah besar untuk dimasukkan ke dalam bank tanpa ditemani Zahida.

“Saya hanya dibayar jumlah RM25,693 untuk pembayaran ansuran dua buah kereta mewah dan sebuah banglo di Bukit Indah kepunyaan Zahida,” katanya dipetik dalam laporan polis yang didedahkan oleh Ahli Parlimen Ampang, Zuraida Kamaruddin di lobi Parlimen hari ini.

Zuraida seterusnya berkata, berdasarkan siasatan yang dilakukannya terdapat beberapa transaksi yang dilakukan menteri itu kepada Zahida di antara Oktober 2011 hingga Januari 2012.

“Pada bulan Oktober 2011 sahaja ada dua transaksi iaitu RM36,000 dan RM26,000. Maknanya pada bulan itu sebanyak RM58,000 tunai yang diambil Noor Azman untuk dimasukkan ke dalam akaun Zahida Rafik.

“Pada November 2011 pula terdapat RM118,000 dan pada Disember pula terdapat RM333,000. Pada Januari 2012 RM510,000. Kalau saya jumlahkan kesemuanya ia lebih kurang RM1.4 juta dalam masa empat bulan menteri itu berikan tunai kepada Zahida Rafik,” katanya.

Selain itu, Zuraida mendedahkan Zahida mempunyai sebuah kereta mewah jenis BMW 6 Series ,Porshe, Toyota Harrier dan juga rumah bernilai RM2.9 juta.

Zuraida kemudiannya mempersoalkan bagaimana menteri itu memperolehi wang tunai sebanyak itu.

“Sebagai menteri beliau bertanggung jawab kepada rakyat Malaysia untuk menjelaskan dari mana sumber wang itu diperolehi untuk diberikan kepada Zahida,” katanya.

Pada 3 Mac lalu, akhbar melaporkan pelakon Zahida Rafik kerugian RM200,000 dilarikan pemandunya selepas diarah memasukkan wang berkenaan ke dalam akaun banknya.

Pelakon kacukan Melayu-Pakistan itu turut menjadi bahan bualan di laman blog beberapa tahun lalu apabila digosipkan berkahwin dengan Shafie di luar negara.


Mak aihhh... hebatnya... beberapa orang dan 2 anggota polis lamar si mamat ni untuk kerja jadi Driver... agak-agak kalau nak jadi Tukang Kebun berapa orang pulak ye...

Tak masuk akal pulak tu...

Tarikh lamaran kerja tak ingat, ehh.. tak kan la tak ingat bila polis datang rumah offer kerja dari Menteri.. tapi boleh pulak ingat tarikh bank in duit-duit tu...

Curiga kan... Sebab tu aku cakap, fitnah terancang...

Kalau aku jumpa mamat ni, aku cuma nak tanya... mana duit RM200,000 yang dia songlap dari Zahida tu ye...

Satu lagi, apa kaitan Mak Lampir Zuraida ni... Apakah... Adakah... Ermmmmmmmmmmmmmmmm......

Korang faham-faham sendiri je la yer... ekekekeke...

Aku berminat kat dua tarikh ni je la... 13 April si mamat ni buat laporan polis selepas 1 bulan 10 hari Zahida buat laporan polis... 

Kenapa ambil masa 1 bulan 10 hari ??? Musykil ni...

13 April mamat tu report polis, si Mak Lampir Zuraidah kecoh kat Parlimen 18hb April...

Something FISHY !!!

Apakah Mak Lampir Zuraidah dengan mamat tu berpakat larikan duit Zahida yang RM200,000 tu dan kemudian buat fitnah...???

Apa HUBUNGAN Mak Lampir Zuraidah dengan mamat tu ???

Macam kena sambung episod seterusnya je ni... hahahaha...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??