Saturday, 28 April 2012

BABI NI PERNAH REMPUH MELAYU SAMPAI KOMA !!! ESOK DIA SURUH MELAYU REMPUH POLIS !!!"Esok kita rempuh besi buruk ni! Polis-polis tu semua cicak mengkarung! Kita takkan takut!"

Kata-kata itu diluahkan oleh Ng Suee Lim yang turut datang ke persimpangan Jalan TAR-Tun Perak. Kata-katanya itu kemudiannya disambut dengan sorakan sambil memuji-muji ADUN Sekinchan yang telah dan hampir membunuh seorang pelajar Melayu tidak lama dahulu dalam satu kemalangan jalanraya yang disebabkan oleh mabuk araknya.

Keadaan semakin panas. Jumlah yang hadir kini telah mencecah hampir lima ribu orang!

Seandainya benar sebagaimana yang dilaporkan sebelum ini tentang perancangan pihak Pakatan khususnya gerombolan yang diketuai oleh Tian Chua dan Hishamuddin Rais, sesuatu yang besar dan memalapetakan negara ini akan tercetus.

Dan pada masa yang, biarpun kononnya ini adalah demonstrasi aman, namun petunjuk yang ada sekarang adalah bunga-bunga kekacauan yang cuba dicetuskan, terutama provokasi berlebihan terhadap pihak polis yang sekadar berdiri tanpa sebarang pergerakan agresif.

Arah tuju demonstrasi ini semakin ketara menerusi laungan... HIDUP RAKYAT! HANCUR BN! HANCUR UMNO!

Dari sahabat blogger The Flying Kick


Mungkin ramai yang dah lupa....


"Saya kawan baik Khir Toyo," kata Ng Sue Lim ketika orang ramai mula berkumpul melihat insiden kemalangan membabitkan kereta pacuan empat rodanya dengan sebuah motosikal di Seksyen 7 Shah Alam.

Sambil mencangkupkan jari kelingking kedua-dua tangan Ng sekali lagi meyakinkan orang ramai di sekeliling bahawa beliau kawan baik Khir Toyo dan minta tidak dipengapakan. 

Selain itu Ng turut membebel dia kenal Menteri Besar, EXCO dan Polis.

Ketika itu tidak siapa pun yang tahu dia merupakan ADUN Sekinchan.

Jika mereka mengenalinya ketika itu mungkin ia menjadi bahan ketawa terbaik malam itu atau mungkin juga dia dibelasah ketika itu sahaja kerana cuba berbohong.

Saksi-saksi yang ada pada malam tersebut sungguh marah dan hampir memukul Ng jika tidak diselamatkan oleh anggota polis yang hadir kemudiannya. 

Mereka marah setelah melihat seorang pemandu yang kelihatan mabuk melanggar seorang penunggang motosikal secara semberono. 

Anak muda tersebut sedang terlentang di atas jalan dengan dipangku oleh seorang saksi. 

Darah dikatakan memancut keluar dari kepala mangsa biar pun cuba ditekup dengan tangan oleh seorang orang awam.

Menurut seorang lagi saksi pula beliau melihat Ng Sue Lim sempat kencing di tepi jalan sebelum bercakap dengan mereka. 

Nafas Ng juga berbau arak yang sangat kuat. 

Ini menguatkan lagi andaian bahawa Ng berada di dalam keadaan mabuk.

Ng Sue Lim membuat laporan bohong kepada Polis. 

Ng menyatakan bahawa keretanya terbabas melanggar pembahagi jalan sebelum melanggar penunggang motosikal tersebut.

Bagaimanapun berdasarkan kenyataan beberapa saksi, I4TT percaya Ng Sue Lim melanggar motosikal tersebut dari belakang sebelum melanggar pembahagi jalan di sebelah kanannya.

Mangsa adalah pelajar UiTM, Mohamad Bakri Mohd. Bazli.

Khabarnya Ng Sue Lim beberapa kali kelihatan di hospital bagi meminta keluarga mangsa membuat penyelesaian di luar.

Ng Sue Lim juga dikatakan cuba menghubungi beberapa saksi bagi menutup kes ini. 

I4TT dimaklumkan terdapat rakaman selepas kejadian dan Ng Sue Lim cuba membayar orang yang merakam sebanyak RM5, 000 agar tidak memberi rakaman tersebut kepada orang lain.

Sesiapa yang bersengkongkol dengan ADUN Sekinchan ini untuk menutup kejadian ini ingatlah bahawa anak bangsa Melayu sedang dilanyak oleh DAP di Selangor. 

Lihatlah apa yang Ng Sue Lim buat kepada peniaga Melayu di Sungai Besar.No comments:

Post a comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??