Wednesday, 3 April 2013

PAS SONGSANG PUNCA CAWANGAN PAS GULUNG TIKAR SERTAI UMNO !!!Giler arh... Baru je YAB PM buat pengumuman pembubaran Parlimen pagi tadi.

Alih-alih cawangan PAS gulung tikar beb !!!
Pas Cawangan Chiku 7 berkubur selepas 20 ahlinya yang menggerakkan parti itu secara aktif di Gugusan Felda Chiku sejak tahun 1990 mengisytiharkan keluar parti untuk menjadi ahli UMNO dan menyokong Barisan Nasional (BN).

Kesemua mereka membuat keputusan tersebut bersama ahli keluarga masing-masing selepas kecewa dengan pemimpin Pas yang tidak menghargai perjuangan mereka malah pemimpin tertinggi Pas didakwa langsung tidak pernah melawat ahlinya di situ.

Wakil mereka, Ayob Jaafar, 51, berkata, tingkah laku pemimpin Pas Kelantan itu berbeza dengan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Paloh, Datuk Norzula Mat Diah daripada BN yang bukan sahaja tinggal di kawasan berhampiran sebaliknya seorang yang sangat mesra dan berkhidmat untuk rakyat.

"Saya datang ke sini pada tahun 1989 dan menjadi penyokong kuat Pas ketika kali pertama mengundi setahun selepas itu lalu terus berjuang bersama Pas tetapi pemimpin atasan pula tidak melakukan kerja.

"Saya sokong Pas sebab Tok Guru (Nik Aziz Nik Mat) tetapi lama-kelamaan saya tengok apa yang Pas lakukan semua tidak betul, malah mereka meniru apa sahaja yang UMNO lakukan," katanya ketika ditemui di rumahnya di sini hari ini.

Bikri Samad, 50, berkata, meskipun baru hendak menjadi ahli UMNO namun sejak beberapa tahun lalu dia bersama keluarga sudah jatuh hati dengan sikap pemimpin UMNO yang cakna kepada rakyat dan sentiasa memberi sokongan.

"Jadi kali ini saya akan mengisi borang untuk menjadi ahli UMNO supaya penduduk kampung lain percaya kerana memang selama ini saya sudah memilih UMNO dan menyokongnya," jelasnya.

Sementara itu, seorang ibu tunggal, Rohani Yahya, 47, berkata, dia memilih menjadi ahli UMNO sebagai ucapan terima kasih kepada pelbagai bantuan yang diterimanya daripada Kerajaan Pusat.

"UMNO tidak pernah mengabaikan saya dalam apa sahaja perkara. Saya dapat bantuan kebajikan untuk ibu tunggal, Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) dan pelbagai lagi bantuan persekolahan untuk anak-anak.

"Kali ini sokongan saya kepada BN. Saya akan memberi undi kepada calon BN dalam pilihan raya nanti untuk membalas budi mereka," katanya.

Ahli Pas sejak 1989, Suhaibah Abdul Rahman, 43, berkata, dia kecewa dengan Kerajaan Pas Kelantan yang langsung tidak pernah memberi sebarang bantuan serta menjaga kebajikan keluarganya.

"Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak berikan durian runtuh kepada semua peneroka dan banyak lagi. Ini semua saya hargai dan bersyukur kerana dapat membantu keluarga saya.

"Saya tidak pernah merasa sedikit pun bantuan daripada Pas Kelantan, tidak kiralah dalam apa bentuk sekalipun," ujarnya. - UTUSAN


2 comments:

  1. PERJUANGAN PAS KINI TELAH LAMA SAMPAI KE PENGHUJUNG KEHANCURAN KERANA MEMPERSENDA KESUCIAN AGAMA ISLAM APABILA TOK-TOK GURU MASIH TERUS MENYATAKAN PERJUANGAN ISLAM DI PENTAS SOLO PAS, TETAPI BERUBAH PERJUANGAN APABILA DAP TIDAK DAPAT MENERIMA ISLAM SEPERTI KENYATAAN AKBAR OLEH KARPAL SINGH, DAN APAKAH PAS JUGA MENYOKONG PERJUANGAN AMBIGA DENGAN MESEJ LGBT YANG SIA-SIA SERTA BERCANGGAH DENGAN AJARAN ISLAM YANG SEBENARNYA. MEMANG DIAKUI PENYOKONG PAS AMAT TAKSUB DENGAN KETOKOHAN ULAMAK NIK AZIZ HINGGAKAN ADA YANG BERMATIAN MEMPERTAHANKAN PAS DAN NIK AZIZ. TETAPI APABILA SAMPAI KEPADA PERJUANGAN NEGARA BERKEBAJIKAN BERSAMA PKR DAN DAP, RATA-RATA PENYOKONG PAS DAN AHLI PAS SEPERTI DIPUKAU KERANA BOLEH BERSYUBAHAT DENGAN PKR DAN DAP, SEDANGKAN HAJI HADI PERNAH BERPESAN, "MAN TASYABHA FIQOUMIHI, FAHUWA MIN HUM", KETIKA INI PENYOKONG DAN AHLI PAS AKAN MEMBISU, NAMUN APABILA BERADA DIPENTAS PAS, MAKA PERJUANGAN MENEGAKKAN ISLAM TIMBUL SEMULA. ITULAH SEBABNYA BILA MEMASUKI KAWASAN-KAWASAN MAJORITI MELAYU, PAS TIDAK MEMBAWA BENDERA PKR DAN DAP. ITU ADALAH REALITI PERJUANGAN YANG HIPOKRAT SERTA LAKUNAN PAS YANG SECARA LANGSUNG CUBA MEMPERBODOHKAN PENYOKONG DAN AHLI MEREKA SENDIRI.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??