Thursday 20 December 2012

MELAYU TAK BODOH CUMA DAP YANG BANGANG NAK MAMPOS !!!Rakyat Malaysia yang berpengalaman dan cukup matang dalam selok belok politik negara, cukup kenal siapa DAP iaitu sebuah parti yang lahir, hidup dan bernafas atas semangat bencikan Melayu, bencikan Raja-raja Melayu, memusuhi Islam, rasis, chauvinis, kiasu serta cenderung menindas kaum lain dengan memonopoli ekonomi dan bercita-cita menguasai politik secara mutlak, tidak tahu erti ikhlas dalam bekerjasama atau bertolak ansur, enggan menghormati mahupun mengasihani sesiapa sahaja dari kaum lain.   

Pastinya, DAP menafikan bahawa mereka adalah sepertimana yang digambarkan di atas.  

Namun, penafian mereka samalah seperti seorang yang ditangkap ketika sedang mencuri tetapi masih enggan mengaku bersalah.   

Sukar bagi DAP untuk membuktikan bahawa mereka bukanlah seburuk sepertimana yang digambarkan kerana mereka terlalu bongkak untuk menyembunyikan keangkuhan dan kebencian mereka.  

Hari ini, selepas berakhirnya Konvensyen Kebangsaan DAP dan setelah ditempelak kerana menidakkan jasa serta menolak kaum Melayu dari memegang jawatan dalam parti itu, DAP sekali lagi terhegeh-hegeh menafikan yang mereka bukan anti-Melayu.  

Maka, Zairil Khir Johari bin Abdullah pun disuakan kepada media untuk meyakinkan rakyat bahawa DAP bukan anti Melayu serta merupakan parti yang adil, bersih dan saksama.  

Nampaknya, hanya kerana mempunyai beberapa ekor Melayu bangsat yang sanggup menjadi anjing kurap di dalam parti itu dan sekumpulan Melayu bengap di dalam PAS yang sanggup menjadi anjing suruhan, maka DAP menyangka bahawa semua Melayu adalah sama bodoh dengan mereka juga.  

Zairil pun menyalaklah di dalam Sinar Harian hari ini mengenai ketelusan, kebijaksanaan, kecekapan dan keadilan DAP berbanding BN dalam soal ekonomi Melayu di Pulau Pinang.  

Entah ketelusan apa yang Zairil lalutkan jika Ketua Menteri, Lim Guan Eng begitu ‘selesa’ masuk campur dalam urusan MPPP ???  

Bukankah ketidaktelusan Guan Eng yang membawa kepada perletakkan jawatan Lim Boo Chang, seorang Ahli MPPP kerana tidak tahan dengan campurtangan Ketua Menteri itu dalam projek SPICE ???   

Malah, Boo Chang juga mendedahkan sifat Guan Eng yang suka ‘mengilas tangan’ (mengugut) dan kukubesi.  

Pendedahan ini disokong pula dengan gelaran Tokong, oleh orang nombor dua dalam negeri.  

Dan kecekapan apa yang Zairil bobrokkan sehinggakan Teoh Beng Hock terpaksa ‘mati’ demi menutup kes rasuah DAP di Selangor ???  

Serta, keadilan apa yang Zairil bohongkan jika Melayu dihalau secara sistematik dengan menaikkan harga hartanah secara drastik, meroboh dan merampas kampung-kampung serta perniagaan Melayu dan India serta menyukarkan pengeluaran lesen perniagaan kepada kaum Melayu dan India ???   

Perkara yang sama juga berlaku di Selangor sehingga menyebabkan kenaikan harga hartanah menjadi tidak terkawal.

Di Selangor juga DAP memainkan peranan penting di sebalik pemerintahan PKR untuk memastikan peniaga Melayu tidak dapat ‘bangun’.   

Antara yang terdedah ialah rancangan kerajaan Selangor untuk mengambil alih pasar tani dan pasar malam yang banyak membantu merancakkan ekonomi Melayu.   

Begitu juga bagaimana kerajaan Selangor dengan sengaja mengenakan bayaran letak kereta di kawasan penjaja kecil Melayu yang tidak jauh dari kedai-kedai Cina di mana letak kereta adalah percuma.   

Bukan rahsia bahawa kerajaan Selangor juga cuba mengambilah tanah Yayasan Basmi Kemiskinan untuk dijadikan Pusat Perkembangan Budaya Cina.  

Kita juga ingin bertanya, kebijaksanaan apa yang Zairil bayangkan di dalam DAP ???  

Jika DAP bijak, pasti mereka tidak akan meletakkan Zairil sebagai simbol Melayu di dalam DAP kerana tindakan itu hanya mengesahkan lagi betapa rasis dan chauvinisnya parti itu.  

Ini kerana Zairil bukan Melayu, tetapi Cina !!!  

Apa ke bodohnya DAP meletakkan seorang Cina sebagai simbol Melayu untuk menunjukkan yang mereka tidak membenci Melayu ???  

Begitu tebal sekali nampaknya kebencian DAP terhadap Melayu sehinggakan ‘simbol Melayu’ juga DAP tidak sanggup meletakkan seorang Melayu tulen ???  

Maka terbuktilah bahawa DAP bukannya seburuk sepertimana kita sedia maklum tetapi sebenarnya adalah jauh lebih buruk lagi kerana mereka bukan sahaja rasis, kiasu, chauvinis, menindas dan tidak berhati-perut, tetapi mereka juga bodoh dan korup. 

Di masa yang sama, DAP menganggap Melayulah yang bodoh dan mengaburinya dengan menuduh UMNO pula sebagai rasis terhadap kaum Cina.  

Untuk pengetahuan DAP, bukan semua Melayu bodoh.  

Masalah Melayu masih di takuk lama dan tidak mampu bersaing bukan kerana mereka bodoh, tetapi kerana kaum Cina menggunakan semua kuasa ekonomi yang ada pada mereka untuk memastikan Melayu tidak ke mana.   

Benar, ada segelintir Melayu yang malas dan bersifat dengki namun, bodoh tidak sekali.   

Cina bodoh pula sebenarnya ramai juga tetapi aku harus bersifat ‘gentleman’ untuk mengakui bahawa walaupun bodoh, kebanyakan mereka begitu rajin.   

Atas kesedaran itu, kaum ini sangat takut jika kaum Melayu yang bijak dan juga tidak malas, berjaya mengatasi mereka.   

Buktinya boleh dilihat di dalam sektor swasta di mana sudah menjadi senario biasa di mana Cina bodoh menjadi ketua kepada Melayu yang jauh lebih bijak darinya dan seluruh pengurusan atasan yang sedia dikuasai Cina akan memastikan yang Melayu bijak yang ada, kekal berada lebih bawah dari mereka.    

Logiknya, jika Melayu tidak bijak, tidak mungkin negara ini mampu aman dan sentosa sehingga mengatasi rekod semua negara yang se-usianya. 

Sedangkan, negara ini diterajui Melayu, bukannya Cina.

Dan jika benar Melayu UMNO bersifat rasis seperti yang dituduh DAP, bagaimana pula kaum Cina diberi peluang untuk menguasai ekonomi negara di bawah pemerintahan BN yang diterajui Perdana Menteri dari UMNO selama ini ??? 

Akhir sekali, apakah kita pasti yang negara ini mampu sampai ke tahap ini, dan kaum Cina mampu menjadi mewah seperti hari ini, sekiranya DAP berjaya mengambil-alih Kuala Lumpur dan pemerintahan negara pada 13 Mei 1969 ???   


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??