Monday, 13 May 2013

DAP DIPERSALAHKAN KERANA CINA JADI YANG PALING MINORITI !!! SANDIWARA #PRU13 SEMATA !!!Jika diimbas kembali pada keputusan rasmi Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU-13) yang lalu, sesuatu yang agak menarik untuk kita kupaskan lebih lanjut.Betapa kuatnya Melayu dan betapa lemahnya Cina !!!

Dalam pada kaum Melayu dan Bumiputera yang sedang berpecah belah kepada beberapa parti dalam PRU-13, namun dengan izin Allah, Kerajaan Melayu terus menerajui Malaysia... Alhamdulillah...

Tatkala kaum Melayu dilihat sangat lemah dan dikatakan berpecah belah, namun, masih mampu mengekalkan Kerajaan Melayu dengan keizinan daripada Allah jua.

Yang sedikit melucukan, saat kaum Cina bersatu padu dan dilihat kuat menyokong pembangkang iaitu parti rasis Cina DAP, akhirnya tersungkur dibawah telapak kaki Kerajaan Melayu !!!

97% kaum Cina bersatu dan bersepakat memangkah DAP/pembangkang pada PRU-13, namun Kerajaan Melayu tidak tumbang.

Dengan pengkhianatan kaum Cina ini juga, telah menunjukkan bahawa mereka kalah jua dalam PRU-13 sekaligus hilang suara dalam Kerajaan.

PRU-13 memperlihatkan kesumat kaum Cina yang tidak pernah padam kerana terpaksa menerima pemerintahan kerajaan Melayu. 

Jelas, mereka berada di sini bukan atas kehendak mereka tetapi ‘terpaksa’ kerana nenek moyang mereka telah mengambil keputusan untuk terus tinggal di negara bertuah ini. 

Semua orang sedia maklum bahawa kaum Cina secara azalinya adalah kaum yang mempunyai sifat perkauman tegar selain kiasu atau chauvinis iaitu tidak mungkin mengaku salah, atau mengaku kalah. 

Di sinilah letaknya perbezaan antara sifat nasionalis dengan sifat assobiyah iaitu dalam mengakui kesalahan yang dilakukan oleh pihaknya. 

Seorang nasionalis akan mempertahan dan membela kaumnya tetapi tetap bersikap adil dan tidak menindas atau membenci kaum lain. 

Tetapi, seorang yang mepunyai sifat assobiyah atau perkauman akan mendiamkan kesalahan rakan-rakan sendiri serta membenci sesiapa sahaja yang bukan dari kalangan mereka. 

Secara dasarnya, tiada siapa dapat menafikan yang kaum Cina merupakan kaum yang paling berjaya di Malaysia. 

Oleh itu, laungan bahawa mereka tertindas dan kerajaan Melayu rasis, dengan sendirinya tidak masuk akal. 

Bagaimana mereka boleh menyatakan diri mereka tertindas jika di masa yang sama mendabik dada bongkak sebagai kaum yang paling kaya ??? 

Adakah orang kaya, mewah malah mampu mengugut dan menekan orang lain, dikatakan sebagai golongan yang tertindas ???

Justeru, perjuangan kaum Cina untuk ‘keluar dari penindasan’ melalui PR merupakan satu penipuan terhadap semua termasuk diri sendiri. 

‘Idea’ bahawa mereka ditindas dicetuskan oleh puak-puak ekstremis Cina seperti Dong Zong dan juga DAP. 

Kedua-dua pihak ini tidak boleh menafikannya kerana ia sudah jelas terbukti dari ceramah-ceramah dan kenyataan-kenyataan mereka di mana-mana yang sering menuduh ‘kaum Cina dianaktirikan’ kerajaan. 

Idea ini kemudian disebar dan disemarakkan oleh akhbar-akhbar Cina. 

Melalui sekolah-sekolah vernakular, kaum ini kini berjaya membentuk generasi yang berpegang kuat kepada ‘idea’ ini. 

Oleh itu, generasi inilah yang kita lihat memegang bendera Malaysia secara terbalik dan yang berhimpun di Stadium Kelana Jaya. 

Nampaknya, apa yang kaum Cina inginkan iaitu menunjuk kekuatan dan memberi tekanan kepada kerajaan melalui PRU-13 telah pun berjaya. 

Harapan mereka, ia akan menakutkan kerajaan dan orang Melayu serta semua pihak akan semakin menghormati mereka. 

Harapan mereka juga agar kerajaan akan semakin tunduk kepada mereka. 

Namun, sepertimana Lim Kit Siang tersilap hitung akan tindak-balas kaum Melayu dalam Tragedi 13 Mei, begitu jugalah dalam PRU-13 ini. 

Kaum Melayu tidak tunduk, tetapi kembali bangkit mencabar mereka. 

Kit Siang gagal mengingatkan kaumnya bahawa sabar Melayu ada hadnya, baik Melayu juga ada hadnya walaupun secara luaran, ia kelihatan seperti tidak terhad. 

Kaum Cina adalah minoriti, itu hakikat yang tidak boleh dinafi. 

Sebagai pendokong demokrasi, seperti yang dilaungkan, maka kaum Cina wajib menerima hakikat bahawa suara majoriti adalah lebih utama dari suara mereka. 

Oleh itu, mereka seharusnya bersyukur kerana walaupun hanya minoriti, suara kaum mereka cukup luas, malah terlalu luas sehingga tidak terkawal.

Bagaimanapun, dengan penolakan padu dari kaum mereka terhadap kerajaan dalam PRU ini, iaitu sehingga 97%, ia sebenarnya hanya melemahkan lagi kaum Cina, dan bukannya menguatkan lagi suara mereka. 

Namun, mereka bernasib baik kerana sifat Melayu itu bukanlah kejam dan bukanlah bodoh seperti kaum Cina yang berpegang kepada sifat perkauman membuta tuli. 

Menafikan terus suara kaum Cina hanya mengundang bencana, tetapi dalam pada itu, kita tidak boleh menafikan bahawa suara mereka kini hanya tinggal 3% sahaja

Apa yang kerajaan amat terkilan dengan keputusan PRU kali ialah hakikat bahawa kaum Cina tidak pernah setia kepada negara ini. 

Mereka juga tidak pernah ikhlas kepada Barisan Nasional. 

Semua yang mereka lakukan, kebaikan yang mereka tunjukkan hanyalah untuk kepentingan diri. 

Mereka menipu, memanipulasi serta menikam belakang kerajaan yang begitu banyak bertolak ansur dan mengalah dengan mereka selama ini. 

Mereka tidak langsung berkongsi aspirasi muhibbah, 1Malaysia, dengan sebenar-benarnya walaupun sering memaksa orang lain berbuat demikian. 

Malangnya, sehingga ke hari ini juga, kaum Cina masih lagi tidak melihat masalah ini sebagai masalah ‘keikhlasan’ dan ‘pengkhianatan’ mereka kepada BN, kerajaan atau negara. 

Oleh itu, masih ada suara-suara Cina yang menyuruh kerajaan terus mengalah dan mendengar kata mereka konon untuk mendapatkan kembali sokongan mereka. 

Masalahnya, mereka sudah menerima lebih dari sepatutnya yang diterima oleh minoriti negara lain. 

Dan kerajaan tidak boleh terus menerus tunduk semata-mata untuk menjaga sensitiviti mereka. 

Selama ini, akhbar Utusan Melayu sering diserang sebagai rasis. 

UMNO dituduh rasis. 

Perkasa dicop sebagai rasis. 

Semuanya hanya kerana sering mengingatkan mereka bahawa mereka sudah cukup segala-galanya. 

Yang rasis adalah mereka yang berdegil ingin memisahkan dan melebarkan jurang antara kaum melalui sekolah vernakular, UEC dan macam-macam lagi. 

Dan mereka itu tidak lain tidak bukan adalah akhbar-akhbar Cina, Dong Zong dan juga DAP. 

Kini, setelah menyedari bahawa ‘tsunami’ PRU-13 mereka tidak mampu menumbangkan kerajaan Melayu, malah melemahkan lagi suara kaum Cina, maka mereka mula berpandang-pandang sesama sendiri dan tertanya-tanya, “apa seterusnya?”.

Maka, akhbar-akhbar Cina pun menyalahkan DAP atas apa yang berlaku. 

Mereka menyindir bahawa 'roket' kini terhempas kerana DAP terlalu bermain dengan emosi. 

Akhbar-akhbar Cina seolah-olah ingin menepis kemarahan Dato’ Seri Najib atas tindakan mereka yang sering mengapi-apikan perkauman tetapi di masa yang sama menyalahkan Utusan. 

Pesan kita, tidak perlulah akhbar Cina menyalahkan DAP atau sesiapa kerana kita cukup tahu bahawa akhbar Cina, DAP mahupun Dong Zong dan juga sebahagian besar MCA dan Gerakan bergerak sebagai satu entiti iaitu; ‘Cina’

Kaum ini tidak mungkin menjadi nasionalis dan tidak mungkin dapat mengubah pemikiran mereka selagi mereka dididik dan dipupuk di rumah dan di sekolah-sekolah vernakular serta disogok pula oleh media-media mereka dengan sentimen dan aspirasi keCinaan

Justeru, apa jua yang mereka lakukan dan fikirkan adalah atas dasar kepentingan kaum mereka semata-mata, bukan negara dan tentu sekali tidak melibatkan masyarakat dari kaum lain. 

Dan inilah hakikat yang kerajaan perlu pegang kuat-kuat sebelum menggariskan hala tuju pemerintahan negara pasca PRU-13.


3 comments:

 1. Sokong 100%.Cukup2lah kita terus memanjakan mereka2 yg tak pernah menghargai dan berterima kasih.Masih terlalu byk usaha yg harus dilakukan bagi menghargai dan mengangkat golongan anak bangsa sendiri..dan bumiputera kita.Sedang golongan mereka terus mengumpul kekayaan.namun dibibir tidak lekang mlemparkan tuduhan mereka tertindas oleh kerajaan yg pastinya ..melayu...
  Merekala yg "memaku dulang paku serpih..."
  Mereka tidak menghargai apa yg telah mereka ada .kerna ..mereka sebenar.-benarnya...TAMAK HALOBA.."

  ReplyDelete
 2. ya, semua ini adalah ketaksuban orang cina sendiri. Saya sebagai orang cina, amat-amat benci dengan sikap orang-orang cina yang teramat rasis yang diketuai oleh DAP. Inilah akibatnya jika buta sejarah.

  ReplyDelete
 3. MELAYU HIDUP SEDERHANA...EKONOMI SEDERHANA MERANGKAK MAJU....KITA BUKAN BODOH tapi ISLAM ada pegangan dunia akhirat

  China kaya mewah maju katanya.....tapi mereka licik mereka buat apa saja utk kaya....sesama mereka sendiri membunuh.....lihat kongsi gelap mafia business haram sex klub malam dadah judi dagang perempuan pelacur.....siapa monopoli.....

  Mereka RASIS sesama mereka (buka mata hai M)

  Cukup bagi kita semua Bangsa M terhegeh hegeh kat org biaDAP yg mengatakan anda SYAITAN  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??