Friday, 27 January 2012

PANAS !!! ASET MELAYU TIDAK TERKECUALI KEMAS BAKAL PUPUS !!!

KEMAS Bakal Pupus Jika Pakatan Yang Memerintah !

KEMAS Bakal Pupus Jika Pakatan Yang Memerintah !

Belum pun Pakatan Haram Jadah ni mentadbir 14 negeri, baru 4 negeri. Macam-macam kahazanah yang semakin hilang. Boleh la diibaratkan PERMATA YANG HILANG !

Selepas PRU-12 (308), Pakatan Haram mendapat 5 buah negeri. Aku ingat sebab masa tu 5 ekor BABI dipanggang meraikan permulaan penggadaian khazanah Malaysia.

Perak dirogol bila mana tanah sesuka hati dipajak 999 tahun. GILA ! Ibarat perjanjian syaitan, selagi ada bulan dan bintang ! Penang jangan cerita la, bak kata KJ di twitternya "Kg Buah Pala nak tukar jadi Kg Buah Dada" !

Kedah dan Kelantan, modus operandi lebih kurang la. Habis hutan, gunung ditarah. Masyuk tu hasil balak ! Ingat puak-puak lebai kera tak reti nak gila duit dan harta ke. Mereka bukan maksum !

Selangor negeri termaju. Paling banyak kes khazanah Selangor yang DIROGOL pakatan ! Terbaru ni dengarnya Yayasan Selangor pun akan dapat nasib yang sama seperti Kompleks PKNS dan Padang PKNS.

Jadi, aku tidak akan rasa hairan jika Pakatan Haram Jadah ni dapat Putrajaya maka semua khazanah secara keseluruhan akan tergadai. Siap dengan Malaysia ni pun akan terlelong !

Masa tu, kalau korang ni semua dah meninggal jangan salahkan bila cucu cicit korang kencing dan ludah pusara korang kerana tidak mempertahankan negara !

Macam mana nasib KEMAS jika itu berlaku ? Ikuti wawancara Menteri Besar Johor bersama Utusan;Jabatan Kemajuan Masyarakat (Kemas) tidak mustahil akan dirombak atau dibubarkan sekiranya parti pembangkang menang pada Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) nanti.
Menteri Besar, Datuk Abdul Ghani Othman berkata, beliau tidak hairan jika perkara itu berlaku kerana Kemas selama ini berperanan membantu golongan masyarakat luar bandar khasnya orang Melayu.
Jika ia berlaku, katanya, peranan Kemas sejak 50 tahun lalu terutama dalam meningkatkan kompetensi masyarakat luar bandar supaya boleh berdikari, sekali gus meningkatkan taraf kehidupan dari segi pendidikan dan ekonomi akan terhenti.
"Jika pembangkang mendapat kuasa untuk mentadbir negara, di antara yang mungkin dirombak atau dihapuskan adalah Kemas apatah lagi agenda pengisiannya adalah kontrak sosial.
"Tambahan pula, ada satu parti di dalam pakatan pembangkang yang sejak penubuhannya menuntut hak sama rata melalui konsep Malaysian Malaysia yang nyata bertentangan dengan kontrak sosial yang mengiktiraf hak istimewa orang Melayu," katanya ketika berucap merasmikan Majlis Sambutan 50 Tahun Kemas di sini semalam.
Hadir sama, Pemangku Ketua Pengarah Kemas, Hassan Mohd. Amin dan Pengerusi Jawatankuasa Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah, Kesenian, Kebudayaan dan Warisan negeri, Asiah Md. Ariff.
Lebih 1,500 warga Kemas Johor berhimpun bagi meraikan ulang tahun berkenaan di samping bertemu para pemimpin masyarakat yang hadir.
Dalam pada itu, Abdul Ghani berkata, anggota Kemas harus sedar cabaran besar yang perlu mereka hadapi terutama dalam menghadapi perpecahan orang Melayu.
"Ayuh warga Kemas, kita kukuhkan perpaduan orang Melayu, kita bersatu padu untuk membentuk perpaduan dan jangan sesekali berpecah demi masa depan bersama.
"Kalau kita berterusan berpecah dan bertelagah, ia akan memberi peluang kepada pembangkang untuk terus menyebarkan ideologi mereka dan menabur janji-janji manis mereka," katanya.
Abdul Ghani turut mengingatkan semua pengundi supaya sejarah pilihan raya 2008 yang menyaksikan beberapa negeri berjaya ditawan parti pembangkang, tidak berulang lagi. - Utusan

Sumber : KGC
Pssstttt... tetiba teringat lagu Warisan Anak Kecil Main Api.... Selamat merenung masa hadapan readers....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??