Tuesday, 31 January 2012

GEMPAR !!! SELEPAS AZIZAN KINI PEMUDA PAS PULA DAKWA BUKU JING-GAY BUKAN AL-QURAN !!!

Pemuda PAS Pula Dakwa "Buku Jingga Bukan Al-Quran"

Ustaz Azizan semakin mendapat sokongan oleh ahli PAS apabila beliau mendakwa Buku Jingga bukanlah Al-Quran yang harus diikuti dan dipatuhi. Aziz Bari Prof kangkung pujaan Pakatan telah mendesak agar Menteri Besar Kedah dipecat kerana melaksanakan AUKU terhadap 5 orang pelajar KUIN.

Tindakan Ustaz Azizan mengundang kemarahan Aziz Bari kerana menteri besar itu tidak berimam kepada Buku Jingga. Aziz bari dilihat cuba mencampuri urusan pentadbiran kerajaan PAS Kedah.

Aziz Bari di gelar oleh penyokong PAS sebagai barua apabila berani mempertikaikan Pesuruhjaya PAS Kedah. Aziz bari terkenal dengan mulut celupar dan perasan dirinya terlalu bijak berbanding orang lain didunia ini.

Kebijaksanaan Aziz Bari telah menyerlahkan kedangkalan dan kebebalan diri sendiri apabila hanya berani menyerang menteri besar Kedah, berbanding untuk menyerang Karpal Singh yang menjadi peguam bela buat KUIN untuk melawan 5 orang pelajar yang membawa kes ini ke mahkamah.

Pemuda PAS dilihat mempertikaikan tindakan Aziz Bari, ini kerana Aziz begitu takut untuk menegur Karpal.

Kenyataan Ketua Pemuda PAS Pusat, Ustaz Nasrudin Hasan
Dewan Pemuda PAS pusat hari ini melahirkan kebimbangan terhadap reputasi Datuk Seri Azizan Abdul Razak dalam isu Kolej Universiti Insaniah (KUIN) mendakwa serangan yang dilemparkan seolah-olah mahu menjatuhkan Menteri Besar Kedah itu.
Ketua Pemuda PAS pusat Nasrudin Hassan berkata semua pihak termasuk kepimpinan Pakatan Rakyat perlu menghormati pandangan Azizan dalam isu penggantungan lima mahasiwa KUIN menggunakan Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU).
Tegas beliau, walaupun sayap pemuda PAS itu tegas untuk memansuhkan AUKU namun perbezaan pandangan perlu ditangani dengan baik.
"Apabila ada dari kalangan kita yang berbeza pandangan seperti menteri besar Kedah...beliau berbeza pandangan dengan kita mengenai AUKU maka tangani perbezaan pandangan ini dengan positif sebab perkara ini bukanlah sesuatu yang tidak boleh diselesaikan.
"Jadi apabila menteri besar Kedah mempunyai pandangan berbeza, kita perlu dengan dan hadapi isu ini dengan baik...bukan serang bertubi-tubi, mengancam mahu jatuhkan kerajaan dan keluarkan kenyataan agar keluar PAS dan masuk Barisan Nasional (BN)," katanya menambah Pemuda PAS pusat konsisten berjuangan bersama Pakatan Rakyat, kumpulan mahasiswa dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) untuk mansuhkan undang-undang itu.
Nasrudin berkata pihaknya kesal dan kecewa dengan pihak tertentu yang bertindak menyerang Azizan yang sebelum ini menegaskan tidak campur tangan dalam urusan pentadbiran KUIN.
"Kalau dengan kerajaan Umno-BN pun kita berunding mengenai AUKU, menteri pengajian tinggi dan timbalannya juga kita jumpa untuk bincang tapi mengapa dengan menteri besar Kedah kita pelakukan lebih teruk daripada BN?
"Sehingga ugut beliau keluar PAS, saya tidak nampak rasional melainkan saya bimbang ia adalah usaha untuk menjatuhkan reputasi dan kedudukan menteri besar Kedah...saya bimbang begitu tapi saya harap ia tidak berlaku," katanya.
Mei lalu, lima mahasiswa kolej universiti tersebut dibicarakan dan digantung pengajian kerana didapati terlibat dalam demonstrasi yang bertujuan untuk menyatakan bantahan terhadap pembinaan Sekolah Insan Bestari yang diadakan di kediaman Ar-Razi, KUIN.
Mereka membantah pembinaan di kawasan tersebut kerana dilihat tidak strategik dan akan mengganggu proses pengajian dan pembelajaran mahasiswa tahfiz.
Mereka yang dikenakan tindakan gantung pengajian ialah Mohd Faiz Mohd Arshad, Mohd Azlan Mat Zain, Ahmad Remi Mohd Arof, Zukhilatif Marzuki dan Muhamad Aiman Che Abd Razak.
Ekoran penggantungan itu, kelima-lima mahasiswa itu mengambil tindakan perundangan mencabar keputusan KUIN itu.
Kes itu akan disebut pada 12 Mac depan.
PAS akan meminta Azizan memberikan penjelasan berhubung penggantungan lima mahasiswa KUIN pada 12 Februari ini semasa mesyuarat bulanan parti itu.
Khamis lalu, pakar perlembagaan Prof Dr Abdul Aziz Bari mengesyorkan agar Pakatan Rakyat mengambil tindakan ke atas Azizan atas alasan bertindak bertentangan dengan prinsip Buku Jingga.
Namun Azizan menegaskan bersedia berdepan dengan apa jua tindakan oleh Pakatan Rakyat termasuk dipecat sekiranya bersalah.
Nasrudin turut membangkit persoalan mengenai serangan terhadap Azizan namun tidak menyerang Pengerusi DAP kebangsaan Karpal Singh yang menjadi peguam bagi KUIN.
"Ia bukan sahaja libatkan Azizan, Karpal Singh juga peguam yang bela KUIN...adakah Karpal Singh sokong AUKU? Adakah Karpal Singh bertentang arus dengan Pakatan Rakyat? Kerapa Karpal Singh tidak diserang sebaliknya hanya serang menteri besar Kedah.
"Persoalan begini menimbulkan tanda tanya...kepada semua saya sarankan tangani keadaan ini dengan baik dan jangan keluarkan kenyataan berbaur jahat," katanya.

Sumber : KGC


Psssttt... tanpa AUKU jawabnya tonggang terbalik la universiti... bongok punya Aziz BABI... Nasib la BEKAS PENSYARAH !!! Hahahahahahaha....


1 comment:

  1. Patutnya sayangku menubuhkan sebuah universiti khusus untuk Aziz Bari mengajarkan posisi-posisi liwat yang mengujakan.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??