Tuesday, 31 January 2012

PAKATAN MAKIN KALUT !!! MULA MENCARI ALASAN FAKTOR KECUNDANG !!!

Rakyat Banjiri Ceramah Pakatan Haram - Alasan Persediaan Menghadapi Kekalahan PRU 13 !

Aku amat hairan bila puak-puak haram jadah terlalu riak seolah-olah rakyat menyebelahi mereka dan lebih memalukan apabila mereka dengan bangganya mengatakan sokongan rakyat sekarang telah bertambah menyebelahi mereka.

Kalau diamati ini merupakan strategi pakatan haram untuk mencari alasan penting apabila mereka kecundang untuk pilihanraya ke-13 ini.

Sekarang mereka riak mengatakan setiap pertemuan dan penganjuran oleh pihak mereka mendapat sambutan sedangkan yang menghadiri itu semua penyokong dari seluruh negara.

Ini tidaklah membimbangkan kerana majoriti undi masih berpihak kepada Barisan Nasional. Rakyat semakin bijak sekarang bilamana kepincangan dan penipuan puak-puak pakatan haram jadah ni telah mula terselak satu demi satu.


Mereka dengan lantang mahu mengatakan bahawa perhimpunan Bersih 2.0 merupakan kejayaan awal tetapi mereka tidak sedar bahawa tindakan mereka itu telah mencalarkan imej Malaysia di mata dunia.

Inilah strategi yang dimainkan oleh puak pakatan haram jadah supaya rakyat dunia memandang hina kepada Malaysia. Perkara yang dilakukan itu sebenarnya tidak membimbangkan kerana rakyat sudah muak dengan rekayasa yang dianjurkan oleh Bersih 2.0.

Umum telah mengetahui bahawa mereka sebenarnya pandai melakukan suatu konspirasi supaya diakhirnya mereka akan menuduh UMNO, Kerajaan Barisan Nasional dan PDRM bagi menutup kesalahan mereka.

Melihat sahaja lakonan oleh Suhardi yang kononnya mati telah dijaja oleh media supaya ia nampak akan satu perjuangan yang suci dan syahid apabila mati, membuatkan rakyat majoriti tidak mempercayai pakatan haram ini.

Bila mereka kalah pada pilihanraya akan datang sudah pasti alasan pengundi Hantu akan dimainkan. Namun kita tidak mendengar istilah pengundi Hantu di negeri yang dimenangi mereka pada PRU-12 yang lepas.

Pakatan Haram jadah ini langsung tidak mengatakan wujud pengundi hantu di negeri Kelantan, Kedah, Pulau Pinang, Perak dan Selangor yang dimenangi mereka pada PRU-12.

Sebaliknya mereka tetap menyalahkan UMNO kerana wujud pengundi hantu di kawasan yang dimenangi oleh Barisan Nasional. Rakyat sudah sedar akan alasan ini.

Apa yang berlaku di Perak bukan silap UMNO tetapi adalah kesilapan pihak pakatan haram ini kerana tidak menjaga dengan baik ADUN mereka.


Pada malam semalam apabila berlangsungnya AJL-26 juga berlangsungnya ceramah agama oleh Ustaz Azhar Idrus. Kalau kita lihat kembali apa yang berlaku pada malam tahun baru 2012 di Selangor.

Terdapat 2 upacara yang dilangsungkan di Selangor. Upacara pertama berlangsung di ICT Selangor dalam pengisian Karnival Sayangi Selangor dan upacara kedua pada waktu yang sama di Dataran Shah Alam yang mana Ust Azhar Idrus yang telah memberikan tazkirah gitar karan pada malam tersebut.

Puak-puak pakatan haram ini berasa riak kononnya ramai yang hadir pada programnya mendengar tazkirah bersama alunan muzik gitar karan. Ia juga disambut oleh media pembangkang yang memainkan isu ini.

Namun sedikit berbeza apa yang berlaku pada malam tadi apabila dua program dianjurkan serentak iaitu AJL-26 dan ceramah UAI.

Apa yang peliknya, media pembangkang tidak memainkan isu ini bahawa kehadiran program ceramah UAI adalah lebih ramai kerana di Program Anugerah Juara Lagu-26 juga telah dimenangi oleh wakil mereka sebagai penulis lirik.

Media pembangkang cuba tidak memainkan sentiment ini kerana PAS dan PKR adalah rakan sebantal, seselimut tetapi mempunyai mimpi yang berbeza.

Aku merasakan media pembangkang agak tidak adil kerana tidak memainkan isu ini semacam mana yang berlaku pada malam tahun baru.

Mereka cuba menutup pekung diri sendiri kerana takut memakan hati Anwar Jubor. Mereka telah melancarkan perang saraf apabila mengatakan setiap perhimpunan yang dianujurkan mereka dihadiri oleh ramai masyarakat.

Pada pendapat aku, sebenarnya pembangkang masih jauh lagi ketinggalan kerana belum pernah sejarah pembangkang mampu mengatasi sebuah perhimpunan rakyat yang dianjurkan oleh Allahyarham Sudirman yang mana dihadiri lebih ratusan ribu rakyat.


Kehadiran rakyat ketika itu adalah bertujuan untuk melihat dengan lebih dekat Konsert Sudirman di Chow Kit pada tahun 1986. Majoriti kehadiran rakyat adalah dari warga kota sendiri.

Bukan itu sahaja, Kehadiran rakyat pada konsert tersebut telah berjaya menempa nama dalam Malaysia Book of Records setelah mengadakan konsert gergasi percumanya di Jalan Chow Kit, Kuala Lumpur.

Lebih 100,000 warga kota menonton kehebatannya. Cukup Arwah Sudirman seorang untuk mengatasi Ust Azhar Idrus !!!

Apa yang dilakukan Sudirman ialah konsert percuma yang mana tiada kutipan derma dilakukan. Aku pun pelik juga kenapa setiap ceramah yang dianjurkan Pakatan Haram pasti akan ada kutipan derma.

Persoalannya, kemana hasil kutipan derma itu ?? Kalau kutipan duit Masjid pun perlu dinyatakan jumlah tetapi puak-puak mereka langsung tidak membuat begitu.

Rakyat menjadi tertanya-tanya dan ini telah menimbulkan fitnah kepada Parti Adat dan Sukan. Apakah benar-benar wang hasil kutipan derma telah diseleweng lebai-lebai kera ini ? Perlu kah diwujudkan Suruhanjaya Diraja untuk siasat kemana arah tuju wang hasil derma ni ?

Pada aku, kita tidak perlu munafik untuk memberi tazkirah dengan dendangan muzik yang kononnya tanpa melalaikan. Apa yang penting ialah keikhlasan untuk menonjolkan bakat.

Sekiranya UAI mahu melihat kehadiran seperti ini, puak-puak pakatan perlu mengadakan konsert sedemikian rupa dengan PERCUMA tanpa kutipan DERMA.

Namun persoalannya apakah alasan yang akan digunakan untuk menutupi agenda tersirat pakatan haram jadah ???


Sumber : KGCNo comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Yang Mana Pilihan Kalbu??